LogoPers

NPO: één gezamenlijke naam op radio, televisie en online

Een nieuw televisieseizoen met een nieuwe gezamenlijke naam. Vanaf vandaag worden alle net- en zendernamen voorafgegaan door NPO: dat staat voor alle platformen van de Nederlandse Publieke Omroep.
19 augustus 2014

 

 

 

De televisienetten zijn omgedoopt in NPO 1, NPO 2, NPO 3, NPO Zapp en NPO Zappelin. De radiozenders krijgen de toevoeging NPO: NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO Radio 6. Het doorvoeren van de nieuwe namen op radio en tv verbindt alle zenders en netten van de Nederlandse Publieke Omroep met elkaar.

Deze naamswijziging heeft een reden. Steeds meer kijkers en luisteraars bepalen zelf waar en wanneer ze kijken naar het brede aanbod op radio en televisie. Ook steeds vaker online. De Nederlandse Publieke Omroep bundelt met een gezamenlijke naam van de netten en zenders het aanbod op radio en televisie. Zo kan het publiek de programma's goed blijven vinden en herkennen. En dat gaat makkelijk onder één noemer: de NPO.

Overigens is dit niet nieuw. Stapsgewijs is de naamswijziging al doorgevoerd: de NPO-portal, de NPO-app, de NPO-themakanalen zijn al aangepast. Nu als laatste stap de herkenbaarheid op de radiozenders en de televisienetten. De individuele omroepen blijven overigens gewoon zichtbaar met hun eigen logo’s als afzenders van de programma’s. 
En ja. Dat zal even wennen zijn, zegt bestuurder Shula Rijxman van de NPO. ‘Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het publiek uiteindelijk went aan de nieuwe namen op de radio- en televisiezenders? Dat is een kwestie van tijd.’

 

 

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)