LogoPers

NPO 3 in teken van FOOD

Is wijn goed of juist slecht voor je hart? Zijn we massaal verslaafd aan vlees? Hoe zorgen we ervoor dat er ook in de toekomst voldoende voedsel is? Vanaf 17 mei staat NPO 3 vijf weken op donderdag- en dinsdagavond in het teken van voedsel met onder andere een splinternieuwe kookshow, vier specials van de Keuringsdienst van Waarde en tal van documentaires. Na de 3Doc: Vleesverlangen (NTR) kunnen kijkers ook meedoen met de Vleesverlangen Challenge waarin ze worden uitgedaagd om veertien dagen bewust en minder vlees te eten.
12 mei 2016

FOODdinsdag
Vanaf 17 mei presenteert Klaas van Eerden elke dinsdag om 20.30 uur het nieuwe kookprogramma Chef in je oor (AVROTROS). Twee topchefs gaan de strijd met elkaar aan zonder een voet in de keuken te zetten. BN’ers gaan de keuken in en krijgen instructies ingefluisterd van de topchefs. Welke chef kan zijn culinaire kunsten het beste overbrengen en daarmee zijn bekende teamgenoot het lekkerste en origineelste gerecht laten bereiden? In de eerste aflevering strijden chefkok Erik van Loo en presentator Pepijn Gunneweg tegen chefkok Stefan van Sprang en actrice Fockeline Ouwerkerk. Chef in je oor is tot 16 augustus te zien.

In het nieuwe KRO-NCRV-programma Broodje Gezond gaan Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris op zoek naar de zin en onzin over voeding en gezondheid. Ze onderzoeken welke uitspraak een feit of een fabel is en maken duidelijk hoe de vork in de steel zit. Broodje Gezond is elke dinsdag om 21.10 uur te zien.

De FOODdinsdagen worden om 21.45 uur afgesloten met documentaires over eten. In 3Doc: World’s Best Diet (KRO-NCRV) op 17 mei gaan Jimmy Doherty en Kate Quilton in verschillende landen kijken wat mensen eten en hoeveel mensen obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes hebben. In 3Doc: Chef vs Science (KRO-NCRV, 7 juni) gaan een topchef en een wetenschapper de strijd met elkaar aan om het beste eten. Ook te zien op dinsdag zijn 3Doc: Hoe werkt je smaak? (NTR, 31 mei) en 3Doc: Kings of Pastry (VPRO, 14 juni). Op 24 mei wordt nog een keer 3Doc: Vleesverlangen (NTR) uitgezonden.

FOODdonderdag
Op FOODdonderdag is vanaf 19 mei om 20.30 uur wekelijks de Keuringsdienst van Waarde: food (KRO-NCRV) te zien. In deze specials duikt het KvW-team in het eten van morgen. Hoe gaan we zorgen dat er in de toekomst genoeg voedsel is voor de alsmaar groeiende wereldbevolking?

Na de KvW  is er ook elke donderdag om 21.00 uur een documentaire te zien. Op 19 mei gaat Marijn Frank in de documentaire 3Doc: Vleesverlangen (NTR) op zoek naar schokkende en grappige argumenten om van haar vleesverslaving af te komen. Direct na de uitzending volgt online een live Aftertalk met regisseur Marijn en ‘bekende vleeseters’. Dit is ook het startschot voor de Vleesverlangen Challenge waarin kijkers worden uitgedaagd om veertien dagen bewust en minder vlees te eten. Hiervoor houden 3FM dj Michiel Veenstra (heavy-user), foodblogger Leonie ter Velde (medium-user) en rapper/acteur Akwasi (light-user) vanaf 20 mei op npo3.nl/Vleesverlangen een vlog bij over hun vleesconsumptie. Iedereen kan een online test doen om erachter te komen of ze een light-user, medium-user of heavy-user van vlees zijn.

Ook te zien op donderdag om 21.00 uur is 3Doc: Fed Up (KRO-NCRV) op 26 mei. De VPRO zendt op 2 juni 3Doc: Sergio Herman Fucking Perfect uit. Op 9 juni wordt 3Doc: The Fruithunters (KRO-NCRV) uitgezonden en op 16 juni 3Doc: Supersize me (VPRO). Na de documentaire, rond 22.30 uur, worden de afleveringen van Broodje Gezond herhaald.

Meer informatie is te vinden op www.npo3.nl/food.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)