LogoPers

NPO 3, NPO 3FM en NPO FunX lanceren Partijwijzer voor jongeren

Kan ik straks op kamers wonen? Vind ik later wel een baan? Welke politieke partij komt eigenlijk op voor wat ik belangrijk vind? Dinsdag 7 februari lanceren NPO 3, NPO 3FM en NPO FunX de Partijwijzer: een online tool waarmee de 800.000 jongeren die dit jaar voor het eerst mogen stemmen ontdekken welke partijen passen bij hun standpunten. De komende twee maanden duiken de publieke jongerenzenders NPO 3, NPO 3FM en NPO FunX in de wereld van de verkiezingen, op televisie, radio en online. De partijwijzer is te vinden op npo.nl/partijwijzer
7 februari 2017

 

Op 15 maart mogen 800.000 jongeren voor het eerst stemmen. Juist deze leeftijdsgroep blijft tijdens de verkiezingen vaak thuis. Om deze groep te helpen bij het maken van hun keuze laat de Partijwijzer jongeren bepalen welke punten zij belangrijk vinden, wat hun mening daarbij is en welke partij daar het beste bij past. De tool, ontwikkeld samen met ‘Huis voor Democratie en Rechtstaat’ Prodemos, is daarbij onafhankelijk en laat de jongeren volledig in control.

Om jongeren te informeren en te motiveren om naar de stembus te gaan, zendt de NPO verschillende programma’s uit met de focus op de verkiezingen: op televisie, radio en online:

NPO FunX
NPO FunX organiseert op 8 maart een debat in het centrum van Den Haag. De VVD, PvdA, D66, Groenlinks en Denk gaan onder toeziend oog van debatleider en FunX gezicht Shay Kreuger met elkaar de strijd aan. Het debat is live te volgen via de online kanalen van FunX. Ook zijn er 100 FunX-jongeren aanwezig om mee te praten over onderwerpen als studie, zorg, huisvesting en etnisch profileren.

NPO 3FM
De lijsttrekkers schuiven aan bij de 3FM-jocks in de studio. Luisteraars horen waar zij en hun partij voor staan en stellen kritische vragen. Omdat muziek meer zegt dan duizend woorden gaat 3FM-dj Michiel Veenstra (NTR) op zoek naar de Essential Tracks van de lijsttrekkers: die tracks die bepalend zijn in hun werk en leven.

NPO 3
In het programma What the Hague?! (NTR) duikt journalist en voormalig Tweede Kamer-lid Myrthe Hilkens elke week in de wereld van de politieke campagnes. Het vierluik is vanaf donderdag 16 februari om 21.00 uur te zien op NPO 3. Rutger Castricum en Maxim Hartman (PowNed) nemen kijkers geheel in eigen stijl mee in hun zoektocht naar de partij van hun keuze. Rutger & Maxim kiezen partij is van 6 tot en met 14 maart rond de klok van 22.00 uur elke werkdag te zien op NPO 3. Aansluitend gaat Danny Ghosen (NTR) in gesprek met niet-stemmers om te ontdekken wat er achter het niet-stemmen zit. Danny zoekt stemmers is vanaf 6 maart elke werkdag om 22.15 uur te zien op NPO 3.

Laatste persberichten
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
3FM viert Songfestival met EuropapaParty en EuropaParade
NPO Radio 2 vernieuwt middagprogrammering
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)