LogoPers

NPO 3: Vol levenslust

‘Een zender die er toe doet: vol levenslust, zoals je die al ziet in programma’s Je zal het maar hebben en Hij is een zij. En humor met Zondag met Lubach en Streetlab, veel muziek, met festivals, maar ook documentaires en Lieve Sanne, waarin Sanne ‘Miss Montreal’ Hans een liedje speciaal voor iemand schrijft.’ Dit zegt netmanager NPO 3 Suzanne Kunzeler vandaag in een interview in De Telegraaf. Ze reageert ook op het stoppen van Jan rijdt rond (KRO-NCRV) en vertelt welke tv-programma’s de komende tijd en in het najaar te zien zijn op de zender.
12 april 2016

Afgelopen vrijdag werd bekend dat Jan rijdt rond geen vervolg krijgt. Suzanne prijst het originele format, wat ze daarom ook alle tijd heeft gegeven op te groeien. ‘Ik beschouw het niet als mislukt. Het was een mooi en origineel format, dat we lang hebben laten staan omdat we hoopten op groei. Dat is helaas niet gelukt, mede omdat er dan veel concurrentie is.’

Welk programma Jan rijdt rond op dat tijdstip gaat vervangen is nog niet bekend. ‘Op dat uitzendtijdstip is relatief weinig geld beschikbaar. Bovendien komt de focus komt meer op 20.30 uur te liggen. We zien dat investeringen daar lonen. Van programma’s als De gevaarlijkste wegen van de wereld, Mindf*ck, Vier handen op een buik, Keuringsdienst van waarde en Break free heb je de rest van de avond profijt: mensen blijven kijken. Ik verwacht dan ook dat we vanaf het najaar gaan groeien’, aldus Suzanne Kunzeler.

Nieuwe gezichten
NPO 3 krijgt in het najaar hulp van twee nieuwe gezichten. Maxim Hartman gaat voor NPO 3 een VPRO-programma maken over mannenculturen in verschillende landen. En Klaas van der Eerden gaat voor de AVROTROS verschillende programma’s maken, om te beginnen met Vis van Klaas, waarin zijn passie voor vissen een prominente rol krijgt.

Online
Op online-gebied zoekt NPO 3 onder andere de samenwerking met radiozender NPO 3FM. Op muziekgebied maar ook door middel van het laten vloggen van dj’s van 3FM. Ook wordt er online samengewerkt met Rauwkost, waarin jonge journalisten het nieuws duiden. Kunzeler laat weten dat online heel belangrijk is voor NPO 3 en ze de komende tijd het aanbod van onlineprogramma’s steeds verder ziet groeien. Vloggers moeten inhoudelijk wel echt iets toevoegen. ‘Verder zien we dat een deel van onze tv-programma’s op internet hoog scoren. We staan dagelijks in de top 10 van best bekeken NPO-programma’s.’

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)