LogoPers

NPO 3FM creëert het leukste stembureau van Nederland

Woensdag 15 maart, de dag van de verkiezingen, zendt NPO 3FM live uit vanaf het stembureau op Utrecht Centraal. De hele dag staat de stemmer centraal. 3FM-dj Eva Koreman verlaat het station en brengt niet-stemmers persoonlijk naar een stembureau in de buurt.
13 maart 2017

Dinsdagavond is het Pre Election Night op NPO 3FM. Gelegenheidsduo Sander Hoogendoorn en Dieuwke Teertstra halen samen alles uit de kast om luisteraars enthousiast en vastbesloten hun stem uit te laten brengen.

Verkiezingsdag op NPO 3FM

Op woensdag 15 maart zendt NPO 3FM live uit vanuit Utrecht Centraal. Daar vinden luisteraars, reizigers en stemmers van 06.00 tot 21.00 uur het leukste stembureau van Nederland: waar stemmen een feestje wordt. 3FM-dj Eva Koreman is het gezicht achter de 3FM Stemservice. Ze levert niet-stemmers, die door een vriend(in), familielid of collega zijn opgegeven, persoonlijk af bij het dichtstbijzijnde stembureau. Zodra de stembussen zijn gesloten schuift NOS op 3 aan in de 3FM studio: vanaf het moment dat de eerste uitslagen binnen druppelen tot diep in de nacht.

Pre Election Night

Op dinsdag 14 maart van 18.00 tot 21.00 uur maakt gelegenheidsduo 3FM-dj Sander Hoogendoorn (BNN) en Dieuwke Teertstra (NOS op 3) luisteraars wegwijs aan de hand van één stelling per uur, variërend van thema’s als onderwijs, integratie en het klimaat. Daarna is Lilian Marijnissen (31) van de SP te gast als laatste Lijsttrekker van de Toekomst bij 3VOOR12 Radio (21.00 – 00.00 uur). Bekijk de hele serie hier. 3FM-dj Michiel Veenstra vraagt haar alles over waarom zij in de politiek zit en wat zij gaat doen voor jongeren.

Meer info: www.3fm.nl/verkiezingen

Welke tv- of radioprogramma’s besteden wanneer en op welke manier aandacht aan de verkiezingen? Op npo.nl/verkiezingen staat een compleet overzicht.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)