LogoPers

NPO 3FM volgt eindexamens

Instagram-spreekuren voor eindexamenkandidaten
8 mei 2015

3FM dj Domien Verschuuren (BNN) gooit van 11 tot 28 mei iedere avond zijn programma ‘Dit is Domien’ open voor eindexamenkandidaten. Allereerst met veel muziek, maar ook met nieuws rond de examens, ervaringen en tips. Domien kijkt met luisteraars vooruit naar de examens die komen en kijkt terug op de betreffende examendag. Voor alle leerlingen in het laatste jaar van de middelbare school houdt de publieke popzender spreekuren via Twitter en Instagram.

Luisteraar doet verslag bij Domien
Onder het motto #deavondisvanjou krijgt de 3FM luisteraar een kijk in het leven van de eindexamenkandidaten van nu. Eindexamenkandidaten geven elkaar tips & tricks, delen hun opmerkelijke examen-rituelen en doen instant verslag via de 3FM-app door direct na het verlaten van de examenzaal hun reactie te laten horen. Domien geeft die reacties ’s avonds een podium in zijn programma.

Spreekuren met docenten via Instagram
Om de examenstress ietwat te verlichten zijn er op NPO 3FM ‘twitterspreekuren’. De avond voordat het examen plaatsvindt stellen eindexamenkandidaten vragen aan docenten. Naast Twitter wordt dit jaar voor het eerst gebruik gemaakt van Instagram; het belangrijkste social platform onder de eindexamenkandidaten. Elke avond is er een docent aanwezig in de studio om gedurende een uur zoveel mogelijk vragen te beantwoorden van de eindexamenkandidaten. Ook de 3FM-app kan
worden gebruikt om vragen in te sturen. Het laatste eindexamennieuws en de antwoorden van de docenten zijn terug te vinden op 3fm.nl/eindexamen.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)