LogoPers

NPO 3LAB: een week vol nieuwe programma’s op NPO 3

 
15 juli 2015

 

Een goed gesprek in 24 seconden? Benieuwd naar de avonturen van twee vrienden op een middelbare school die zo vreemd is dat de leraar Duits met een dubieuze fascinatie voor een bekende Oostenrijkse politicus uit de jaren ’30 nauwelijks opvalt? Wat heeft de magische leeftijd, 27, met de dood van Amy Winehouse te maken? Van 10 tot en met 14 augustus staat NPO 3 elke avond in het teken van vernieuwende programma’s. Onder de naam 3LAB krijgen jonge makers de kans om hun nieuwste programmaformats te testen. In de Green Room (BNN) bespreekt Jelte Sondij dagelijks de formats en kan het publiek meepraten.

Humor 
In de 3LAB-week maken kijkers kennis met nieuwe programma-ideeën. 3LAB staat dit jaar bol van humoristische titels. Van een hilarische comedy op een middelbare school in het dagelijkse programma Rundfunk (KRO-NCRV) tot Tjeerd en Ewout, twee werkeloze jongens van achter in de twintig, in Minima (VPRO) en in Padoem Patsss (BNN) laten comedians onder leiding van Howard Komproe hun one-liner kunsten zien.

In de Green Room bespreekt Jelte Sondij alle programma’s en kan het publiek via Twitter #3LAB en via de website van NPO 3 zijn mening laten horen. Op de website vind je ook alles over de programma’s van de 3LAB-week.

 

3LAB online en op zondag

Ook online kun je terecht bij NPO 3LAB voor frisse programma’s. Op de website kun je het hele jaar door vernieuwende video’s bekijken gemaakt door talentvolle jongeren. Van webseries tot videoclips en van documentaires tot animatie. Alles is mogelijk bij 3LAB. Jonge makers met goede programma-ideeën kunnen zich bij 3LAB aanmelden. Vanaf 4 oktober zijn elke zondag rond 23.30 uur de beste programma’s van 3LAB te zien op NPO3.

3LAB is de opvolger van het in 2009 gestarte TV Lab.  Bij 3LAB worden het hele jaar door nieuwe programma’s gelanceerd. 3LAB richt zich zowel op online video als op tv.

Bekijk de website met alle programma’s en de trailer van Rundfunk.

 

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)