LogoPers

NPO 3LAB week gaat 22 augustus van start

Speel mee met de snelste quiz op aarde in de Quickest Quiz (BNN), duik elke werkdag in het vroegere puberbrein van een aantal dappere vrijwilligers in het geanimeerde Puberdagboek (NTR/VPRO) en leef mee met Bram in zijn virtuele fantasiewereld in het AVROTROS-programma Roze Bril. Van 22 tot en met 26 augustus staat NPO 3 elke avond in het teken van nieuwe en vernieuwende programma’s. In de Green Room bespreekt Jan Versteegh dagelijks de programma’s.
27 juli 2016

Nieuwe formats
Satire, talkshow, quiz, reportage, docudrama, animatie: onder de naam 3LAB krijgen makers de kans om hun nieuwste programmaformats te testen.

Elke werkdag om 20.30 uur is de black comedy Infantilio (VPRO) te zien waarin kinderen de absurditeiten van het volwassen leven naspelen. In Neem je zwemspullen mee (KRO-NCRV) vormen Pepijn Gunneweg en Klaas van Eerden een team met een BN-er. Vanuit een volle theaterzaal spelen ze spellen met veel improvisatie, slechte grappen en lachwekkende situaties. In het datingprogramma Boy next door (KRO-NCRV) wordt een vrouw gevolgd die 24 uur de tijd krijgt om haar droomman te vinden. YouTubers Martijn en Niels dompelen zich onder in het leven van de rich en famous in Hoe word ik rijk? (AVROTROS) en in Lieve Buren (VPRO) gaat NRC-journalist Maral Noshad Sharifi (27) terug naar Moerkapelle waar zij in 1993 een huis kreeg nadat ze uit Iran vluchtte.

Ook testen Jan Kooijman, Maxim Hartman, Jan Smit, Yes-R en Roué Verveer nieuwe programma’s. In de Green Room bespreekt presentator Jan Versteegh alle programma’s. Op www.npo3.nl is een lijst van alle 3LAB programma’s te vinden die in de tv-week worden uitgezonden.

NPO 3LAB
NPO 3LAB is de plek voor vernieuwing en experiment van NPO 3. Succesvolle titels van afgelopen jaar, zoals Rundfunk (KRO-NCRV), TreurTeeVee (VPRO) en Padoem Patsss (BNN), worden opgenomen in het reguliere schema en zijn komend seizoen te zien op NPO 3. Naast de jaarlijkse tv-week in augustus is 3LAB vanaf 23 oktober wekelijks te zien op de late zondagavond op NPO 3. Vanaf 11 september begint 3LAB al met het uitzenden van de afstudeerfilms van de filmacademie. Op www.NPO3lab.nl worden het hele jaar door nieuwe video’s gelanceerd, gemaakt door talentvolle programmamakers. 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)