LogoPers

NPO, CoBO en Nederlands Filmfonds lanceren Teledoc Campus

De Nederlandse Publieke Omroep, CoBO en het Nederlands Filmfonds lanceren Teledoc Campus, een gezamenlijk project voor beginnende documentairemakers.
16 april 2013

Met Teledoc Campus krijgen jaarlijks twaalf teams de kans om een documentaire te ontwikkelen. Uiteindelijk worden zes documentaires daadwerkelijk gerealiseerd en uitgezonden op Nederland 3.
 
De NPO, CoBO en het Filmfonds maken zich hiermee sterk voor de ontwikkeling van beginnend documentairetalent. Ook willen ze het publiek kennis laten maken met kwaliteitsdocumentaires met een onconventioneel karakter. De deelnemende teams krijgen ondersteuning en begeleiding vanuit zowel de cinematografische als televisiekant. De ambitie is dat deelnemers uiteindelijk de sprong naar een lange productie kunnen maken voor zowel televisie als bioscoop.
 
Teledoc Campus is het broertje van Teledoc, het project voor toptalent op het gebied van documentaire van NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds. Gerealiseerde Teledocs zijn onder andere “Het Geheim van de Hema”, “Gesneuveld” en “Ouwehoeren”.

De twaalf geselecteerde teams ontvangen voor script-ontwikkeling en research een budget van 5000 euro. Voor de realisatie van de zes documentaires is maximaal 60.000 euro per project beschikbaar. Deze documentaires hebben een lengte van 25 minuten en worden in het najaar van 2013 of het voorjaar van 2014 op Nederland 3 uitgezonden.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)