LogoPers

NPO corona-update: Jeroen Pauw en Fidan Ekiz nieuw presentatie-duo Op1

 

Jeroen Pauw keert terug als presentator bij de publieke omroep. Samen met Fidan Ekiz vormt hij het nieuwe presentatie-duo van Op1 (WNL/BNNVARA/EO/MAX). Zij presenteren zondag voor het eerst de talkshow op NPO 1, die voorlopig zeven dagen per week is te zien.

20 maart 2020

De NPO past in het licht van de coronacrisis de programmering verder aan. Naast tal van informatieve momenten in de programmering zoals de NOS Journaals, ingelaste uitzendingen zoals de toespraak van koning Willem-Alexander vanavond, actualiteitenrubrieken en talkshows, biedt NPO ook ontspanning op televisie, radio en on demand. 


“Op momenten van crisis moet de publieke omroep informeren, maar ook voor ontspanning zorgen. Mensen zitten noodgedwongen hele dagen thuis, afgezonderd van elkaar. Met onze programmering willen wij iedereen, van jong tot oud, helpen om deze onzekere tijd door te komen. De publieke omroep is er voor iedereen en juist nu is saamhorigheid harder nodig dan ooit. Samen houden we Nederland open”, zegt Shula Rijxman, bestuursvoorzitter van de publieke omroep.


Extra uitzendingen
Vanavond om 19.00 uur zendt NPO 1 de toespraak van koning Willem-Alexander rechtstreeks uit. De toespraak is op themakanaal NPO Nieuws via een gebarentolk te volgen. Ook EenVandaag (AVROTROS) zendt vanaf nu elke dag uit op NPO 1. Goedemorgen Nederland (WNL) wordt uitgebreid met een uitzending op zaterdag. De NOS volgt de ontwikkelingen op de voet in de Journaals en extra uitzendingen.

 

Videodagboeken
Op NPO 2 is vanaf vanavond #Frontberichten (BNNVARA) aansluitend op Nieuwsuur (NOS/NTR) te zien. Zorgmedewerkers, politieagenten en anderen die de samenleving draaiende houden, maken zelf videodagboeken van hun dagelijkse werk in deze moeilijke tijd. Typisch Thuis (EO) portretteert van maandag tot en met donderdag rond 19.20 uur mensen die eerder hebben gefigureerd in de serie Typisch…! Wat betekent de coronacrisis voor hen? Dagsluiter wordt Op adem (KRO-NCRV) waarin Jacobine Geel levensbeschouwelijke gesprekken voert met theologen en artsen.

Ontspanning
De Wereld Draait Door (BNNVARA) lanceerde deze week Troost TV in de avond op NPO 3. Daarin bieden programma’s van vroeger troost in deze onzekere tijd. Op npo3.nl is onder de noemer #corontaine een verzameling van beste films en docu’s en hoogtepunten uit bijvoorbeeld 3Lab te zien.

 

NPO Radio
De radiozenders van NPO staan ieder op hun eigen manier stil bij de gevolgen van de corona-crisis in tal van bijzondere uitzendingen. Vanavond is om 19.00 uur op alle zenders live de toespraak van koning Willem-Alexander te horen. NPO Radio 1 past dit weekend de programmering aan met extra uitzendingen van EenVandaag (AVROTROS) en langere NOS-bulletins. Zondagavond is er om 18.00 uur een coronaspreekuur van Omroep MAX. Het podcast-aanbod van NPO Radio 1 wordt vanaf maandag verder uitgebreid.

 

NPO Start
Op het voor iedereen beschikbare on demand-platform NPO Start wordt het aanbod fors uitgebreid. Tientallen Nederlandse films zijn toegevoegd, zoals Tony 10 (NTR), Pietje Bell (KRO-NCRV), Ja Zuster, Nee Zuster (AVROTROS), Dunya & Desie in Marokko (NTR) en Publieke werken (VPRO). De gezamenlijke Nederlandse filmwereld juicht het initiatief toe om in deze crisistijd de Nederlandse kijker te laten genieten van een rijk aanbod. Met dank aan September Film, NL Film, Dutch Filmworks, Shooting Star, Just Film, Independent Film, BosBros, KeyFilm, Topkapi Films, Tuvalu en Lemming Film. Uiteraard zijn via NPO Start ook alle NOS Journaals, ingelaste uitzendingen, actualiteitenrubrieken, talkshows en de toespraak van koning Willem-Alexander vanavond om 19.00 uur waar dan ook in Nederland live te volgen en terug te kijken.

 

Jeugdprogrammering
Voor de jeugd brengt NPO Zapp al onder meer van 13.00 tot 15.30 uur de nieuwe dagelijkse live-show Zapplive Extra (KRO-NCRV), die dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van deskundigen. In Het Klokhuis Maakt (NTR) krijgen kinderen via een livestream masterclasses van Klokhuis-presentatoren en experts. Schooltv Thuis (NTR) biedt ouders de video’s van Schooltv, zodat zij zelfstandig met hun kinderen aan de slag kunnen om bijvoorbeeld tafels te leren of te leren lezen.

Kinderen uit de onderbouw kunnen ’s ochtends terecht bij NPO Zappelin, waar elke doordeweekse dag om 08.00 uur ook ruimte is voor beweging met Zappelin Go (AVTROTROS). Op het themakanaal NPO Zappelin Extra zijn de hele ochtend programma’s voor peuters te zien en ’s middags voor zowel peuters als kleuters. 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)