LogoPers

NPO corona-update: Publieke omroep start Heimwee TV

NPO 2 overdag in teken van rijke tv-historie. Om de vele thuiszitters in Nederland in deze moeilijke tijd afleiding te bieden, opent de NPO onder de noemer Heimwee TV zijn goed gevulde archieven.

26 maart 2020

Vanaf maandag 30 maart staat de programmering van NPO 2 overdag in het teken van onze rijke tv-historie. Kijkers kunnen nog een keer genieten van de legendarische interviewers Sonja Barend en Willem Duys, lachen om André van Duin, Zeg ‘ns Aaa en Oppassen!!! en er is ook volop ruimte voor natuur, theater en cabaret.

“Elke dag horen we zorgwekkende berichten in de media. Dat is moeilijk, voor iedereen. Naast de zo belangrijke actualiteit wil de publieke omroep ook programma’s aanbieden die ontspannend zijn, die mooie herinneringen terughalen”, zegt Shula Rijxman, bestuursvoorzitter van de NPO. “We openen onze schatkamer en presenteren overdag onze pronkstukken uit bijna 70 jaar televisie. Daarbij richten we ons met name op de oudere kijkers, die extra hard getroffen worden door de coronacrisis. Herkenning geeft houvast en brengt ons terug naar goede herinneringen.”

De nieuwe dagprogrammering van NPO 2 begint om 09.00 uur met een uurtje van Omroep MAX: Nederland in beweging, gevolgd door Geheugentrainer, Kook mee met MAX en het speciale MAX Ouderenjournaal.

Vanaf 10.00 uur zijn er op NPO 2 programma’s te zien zoals Denkend aan Showroom (KRO-NCRV) dat nog een keer stilstaat bij excentrieke landgenoten of een terugblik op de geschiedenis van The Cats (AVROTROS). Ook passeren verschillende afleveringen uit de serie TV Monument (KRO-NCRV) de revue, bijvoorbeeld over omroepsters.

Tegen de klok van elven kunnen de kijkers genieten van tv-juwelen zoals Sonja (BNNVARA), Willem Duys’ Voor de vuist weg (AVROTROS), Klasgenoten (BNNVARA), Villa Felderhof (KRO-NCRV) en TROS TV Show op reis (AVROTROS). 

De liefhebbers van sitcoms komen rond de lunch ruimschoots aan hun trekken bij de klassiekers Zeg ’ns Aaa, Oppassen!!! en All Stars (BNNVARA). De EO toont elke dag om 12.10 uur bekroonde natuurreeksen van de BBC. 

Na Heb je dat gezien? (Omroep MAX) eert de publieke omroep om circa 13.15 uur winnaars van de Gouden Televizier-Ring, zoals Eén van de Acht (BNNVARA), André van Duins Dag dag heerlijke lach (AVROTROS) en Kopspijkers (BNNVARA). Ook is er ruimte voor kluchten, theater en evenementen van weleer. De middag wordt uitgeluid met onder meer Lang Leve De Vereniging van Michiel van Erp (BNNVARA) en cabaret.

Dankzij het goede archiefwerk van Beeld en Geluid kan de NPO deze programma’s snel op televisie brengen.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)