LogoPers

NPO draait vol door in de zomer

De publieke omroep draait de komende maanden vol door. De NPO ruimt op NPO 1 veel tijd in voor de drukke sportzomer met onder andere het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen. Op NPO 2 en NPO 3 is er veel aandacht voor festivals en andere culturele evenementen. Daarnaast zijn er ook tal van nieuwe programma’s en nieuwe afleveringen van bestaande programma’s te zien en krijgen eerder uitgezonden parels uit de programmering een tweede kans.
24 mei 2016

Supersportzomer
“We hebben een supersportzomer voor de boeg”, zegt Frans Klein, Directeur Televisie van de NPO. “We weten dat een groot publiek daarop zit te wachten. Daarom hebben we ervoor gekozen om daar de komende maanden de focus op te leggen.” Onderdeel van de programmering op NPO 1 is een dagelijkse talkshow, waar de sportactualiteit centraal zal staan. Daarnaast blijven voor het dagelijkse nieuws en de achtergronden het NOS Journaal, EenVandaag en NIeuwsuur de vaste bakens. “Nieuwsuur begint een half uur later”, voegt Frans Klein daaraan toe. “Dit sluit beter aan bij de sportactualiteit en het komt tegemoet aan de behoefte van het publiek aan informatie en duiding van de actualiteit op de late avond.”

Studio France
Na Roland Garros (tot en met 5 juni) gaat op 10 juni de sportzomer pas goed van start met het EK voetbal. De NOS doet op radio, televisie en internet ruim verslag van het toernooi met vele live-uitzendingen en voor- en nabeschouwingen in het programma Studio France. Na het EK voetbal volgen in juli het EK atletiek en de Tour de France en in augustus de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Festivals
De radio- en televisiezenders van de publieke omroep zijn weer volop aanwezig op de festivals deze zomer. Vanaf onder andere Pinkpop, North Sea Jazz Festival, Lowlands, de UITmarkt en het Grachtenfestival is de publieke omroep te horen en te zien met de beste live optredens en heel veel interviews.

Overzicht
Hier een greep uit het aanbod van de NPO-programmering in de zomer.

NPO 1
- 21 mei t/m 30 juli: De beste zanger (AVROTROS) (onderbroken door EK)- 23 mei t/m 1 augustus: Groeten van MAX (onderbroken door EK)

- 8 juni: Mart Smeets: Van Apollohal tot Rio

- 10 juni t/m 10 juli: EK voetbal: alle wedstrijden en dagelijks om 23.00 uur Studio France- 24 juni: DWDD Summerschool: Taco Dibbets Jonge Rembrandt (VARA)- 24 juni t/m 29 juli: Muziekfeesten (AVROTROS)- 2 t/m 23 juli: Tour de France: overdag de etappes en ’s avonds om 22.00 uur de Avondetappe

- 4 juli t/m 1 augustus: We zijn er bijna (MAX)

- 11 juli t/m 3 augustus: dagelijks een nieuwe detective (late night)

- 14 juli t/m 4 augustus: Allemaal familie (WNL)

- 14 juli t/m 4 augustus: 4x DWDD Summerschool (VARA)

- 16 juli: Dudokconcert (NOS)

- 17 juli: Documentaire Vierdaagse (KRO-NCRV)

- 19 t/m 22 juli: Het gevoel van de Vierdaagse (KRO-NCRV)

- 24 en 31 juli: De Reünie - Olympische spelen (KRO-NCRV)

- 25 juli t/m 5 aug: British bake-off (dagelijks om 19.00 uur)- 4 t/m 21 augustus: Olympische Spelen: overdag en ‘s avonds live-wedstrijden en om 23.00 uur Studio Olympic Parc.

- 28 augustus: Boer zoekt vrouw kick-off (KRO-NCRV)

NPO 2
- Vanaf 10 juni: Detectivemaand (KRO-NCRV)

- Vanaf 14 juni: Chez Benali (KRO-NCRV) (culinaire reis door Marokko)

- Vanaf 21 juli: Baardmannetjes (MAX)

- Vanaf 25 juli: De Slimste Mens (KRO-NCRV)

- Vanaf 25 juli: Van Nablus tot Nineve (EO)- Vanaf 29 juli: Kijken in de ziel (NTR)

- Vanaf 31 juli: Zomergasten (VPRO)

NPO 3
- De hele zomer: Chef in je oor (AVROTROS)- Vanaf 5 juli: Lauren op Ibiza (AVROTROS)

- Vanaf 14 juli: Louis Theroux (VPRO)

- Vanaf 8 juli: Bureau Sport: Rio

- Vanaf zondag 17 juli: nieuwe programmering op zondag met 3 op Reis Summertime, Rare Jongens en Ranking The Stars.

BVN
Ook in het buitenland hoeven Nederlanders niets van hun dagelijkse nieuws en sportnieuws te missen. Via BVN zijn het NOS Journaal, Nieuwsuur, EenVandaag, Studio France, het Tourjournaal, de Avondetappe en het dagelijkse sportjournaal in het buitenland te zien, naast tal van andere programma’s van de publieke omroep, die speciaal voor vakantiegangers zijn geselecteerd. Zie voor een overzicht de website van BVN.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)