LogoPers

NPO FunX besteedt volop aandacht aan Amsterdam Pride


Van 30 juli tot en met 7 augustus besteedt NPO FunX op radio, online en via de social kanalen extra aandacht aan verhalen van de LHBTQIA+-gemeenschap ter gelegenheid van Amsterdam Pride. Luisteraars delen hun leukste Pride-ervaringen, er wordt gesproken over hoe je als niet LHBTQIA+-er een goede bondgenoot kunt zijn van de gemeenschap en er komen portretten van personen uit de queer-gemeenschap voorbij. Ook is er aandacht voor verhalen van mensen die voorheen homofobe gedachtes hadden, maar nu wel openstaan voor de LHBTQIA+-gemeenschap. Op deze manier bouwt FunX mee aan een
een inclusievere samenleving waarin het belangrijk is dat je openstaat voor elkaar en weet dat het oké is om je mening bij te schaven.

29 juli 2022

In ochtendshow Start, op de website en op socials van FunX staat een portret van de 27-jarige Dinesh centraal. Hij groeide op in Rotterdam-West waar hij de meeste normen en waarden van zijn vrienden op straat meekreeg. Zo leerde hij als kind om niet geassocieerd te willen worden met homoseksualiteit en sloot queer-jongeren buiten of schold ze uit omdat zijn vrienden dat ook deden. Later is hij door zijn werk als producer vaker in contact gekomen met queer-personen. Hij maakte de nodige persoonlijke ontwikkeling mee om in te zien dat het niet oké is om mensen anders te behandelen vanwege hun geaardheid.

In de middagshow spreken de dj's met een jongere wiens familie de coming-out in eerste instantie niet accepteerde, maar later is bijgedraaid.

Ook is FunX aanwezig tijdens de Pride Walk, waar naast een reportage ook portretten worden gemaakt van jongeren uit de queer-gemeenschap.

 

Kijk hier voor een volledig overzicht van alle FunX-artikelen rond Pride.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)