LogoPers

NPO FunX en Atria brengen special over acceptatie en emancipatie van LHBT’ers

Zondag 6 augustus slaan NPO FunX en Atria de handen ineen voor een live uitzending over lesbisch, homo- en transgenderemancipatie in Nederland. In het kader van ‘FunX Pride’ vragen FunX-dj’s Eva Cleven en Dyantha Brooks on air en online aandacht voor acceptatie van LHBT’ers in Nederland. Een dag na de kleurrijke botenparade van Pride Amsterdam gaan de twee hosts in gesprek met diverse gasten. Hebben NPO 3-programma’s als ‘Love me Gender’ en ‘Hij Is Een Zij’ een positief of negatief effect op het imago van de transgender? Hoe is het om als lesbische DJ in een mannenwereld te opereren? Eva en Dyantha laten de mic rond gaan op zoek naar het antwoord op deze vragen en meer.
2 augustus 2017

In het eerste uur komen onder meer onderzoeker Mariecke van den Berg en ervaringsdeskundige Bella Pattinasarany aan het woord. Bella is transgender en vertelt hoe zij zich voelt, hoe haar transitie verliep en waar ze tegenaan loopt in de maatschappij. Van den Berg deed dit jaar onderzoek naar de representatie van transgenders in de media. In het tweede deel schuiven Dounia Jari en Gazi Duran van Stichting Maruf aan. Maruf zet zich in voor queer moslims in Nederland en daarbuiten en is onderdeel van het European Queer Muslim Network. Tot slot werpen Atria-directeur Renée Römkens en de aanwezige luisteraars voorzichtig een blik op de toekomst: hoe zorgen we er voor dat iedereen in Nederland zichzelf kan zijn, ongeacht sekse, religie en seksuele geaardheid?

 

NPO FunX

NPO FunX is onder de noemer ‘The Sound of the City’ uitgegroeid tot het best beluisterde lokale radiostation voor jongeren en jongvolwassenen in de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Luisteraars horen een aantrekkelijke muziekmix van onder andere hiphop, R&B, dance, reggae, latin, arab en andere crossover stijlen uit Europa. Online en on air is er veel aandacht voor actualiteit, entertainment en maatschappelijke issues. FunX staat op alle relevante platformen dagelijks in contact met luisteraars, op straat en tijdens evenementen en festivals.

Onder de noemer 'Your Pride' vaart FunX mee tijdens de botenparade van Pride Amsterdam. Door mee te varen en ter plekke verslag te doen wil FunX zijn luisteraars de boodschap meegeven dat iedereen zichzelf kan zijn.

 

Atria

Atria (1935), kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, zet zich in voor gelijke behandeling en gelijke kansen voor meisjes en vrouwen in hun sociale en culturele diversiteit, zodat de lang bevochten gelijkberechtiging daadwerkelijk in praktijk wordt gebracht. Als kennisinstituut verzamelt, beheert en deelt Atria het erfgoed van vrouwenbewegingen, onderzoekt het de huidige positie van vrouwen in de samenleving en geeft het advies voor toekomstig beleid.

De special is te volgen van 15.00 tot 19.00 uur op FunX en FunX.nl. De gehele uitzending is bij te wonen in Atria, Vijzelstraat 20 te Amsterdam. Toegang is gratis.

Meer info over deze special: www.funx.nl en www.atria.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)