LogoPers

NPO FunX start zoektocht naar nieuwe artiesten met FunX Talent

Zondag 29 januari start het achtste seizoen van FunX Talent. In het radioprogramma FunX Talent zoekt de jongerenzender elke zondag tussen 13.00 en 15.00 uur naar veelbelovend hiphop-, R&B-, dance- en reggae-talent van eigen bodem. In de show zijn talenten uit eigen stad te horen. De artiesten doen mee aan een competitie: een traject van acht weken waarin NPO FunX beginnend talent de kans biedt om hun muziek aan een groter publiek te laten horen. Niemand minder dan rapper Adje is juryvoorzitter en beoordeelt de kandidaten.
27 januari 2017

Eric van Holland, muzieksamensteller van NPO FunX, is trots dat FunX Talent alweer aan een achtste seizoen begint: “Nieuw talent ontdekken en ondersteunen zit in het DNA van NPO FunX. FunX Talent is daar het ultieme bewijs van: voor de achtste keer op rij biedt het opkomende artiesten een platform om hun talent te laten zien op alle FunX-kanalen. Daarnaast krijgen artiesten de kans om hun kennis over de muziekbusiness te vergroten, een netwerk op te bouwen en hun performance te verfijnen.”

Tot en met de finale op zondag 19 maart staan de acht kandidaten verschillende opdrachten te wachten. Zo gaan de talenten tegen elkaar battelen met een eigen track en brengen ze een cover van een Nederlandse artiest. De winnaar krijgt airplay op NPO FunX, een schrijfsessie met juryvoorzitter Adje en een optreden in BIRD Rotterdam tijdens het festival en de muziekconferentie New Skool Rules. Eerdere winnaars zijn onder andere Amartey, Le Seton, Nivi en ValsBezig. De wedstrijd is te volgen via NPO FunX, FunX.nl/talent en het FunX-YouTubekanaal.

 

NPO FunX

NPO FunX is de publieke zender voor jongeren in de grote steden. De FunX-dj’s draaien een aantrekkelijke mix van R&B, hiphop, dance, reggae en praten de luisteraar dagelijks bij over de actualiteit en entertainment. NPO FunX is te ontvangen via (digitale) kabel, Digital Radio+, de website FunX.nl en de FunX-app voor smartphones en tablets. In de vier grote steden is FunX met een lokale editie ook via de FM te ontvangen: Amsterdam 96.1, Rotterdam 91.8, Den Haag 98.4 en Utrecht 96.1 FM.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)