LogoPers

NPO geeft podium aan tien woordkunstenaars in Spoken Word sessies

Zaterdag 28 september 2019 lanceert Human in samenwerking met Entrée en Manu van Kersbergen de ‘Spoken Word sessies’. Tien video’s waarin woordkunstenaars samen met één of meerdere jonge muzikanten een nieuw uniek kunstwerk maken met het fotogenieke Concertgebouw als achtergrond. De 10 Spoken Word-video’s gaan in de intieme Koorzaal van het Concertgebouw op groot scherm in première.
25 september 2019

Spoken Word
Spoken Word is een vertelvorm die het verhaal direct bij de kijker of luisteraar laat. Rondom het thema ‘De ander’ hebben woordkunstenaars van de Nederlandse spoken word scene samengewerkt met muzikanten en filmmakers om een tiental video’s te creëren. De ander als vervormd spiegelbeeld. De ander, de vreemdeling, de rare, de enge, de vijand, de buurvrouw, de vriend, de familie. Omdat iedereen er geheel zijn eigen draai aan geeft, is de serie een eenheid, maar toch ook heel divers.

Met woordkunstenaars Derek Otte, Onias Landveld, Sjaan Flikweert, Guus van der Steen, de Vlaamse Hind Eljadid, Manu van Kersbergen, Mare Groen, Mariana Hirschfeld, Justin Samgar en Dorothy Blokland. De avond wordt poëtisch en muzikaal omlijst met verschillende live optredens en Q&A’s met artiesten.

Na de première zijn de Spoken Word-video’s vanaf 28 september te zien op het themakanaal NPO 2 extra en het YouTube-kanaal van NPO 3.

NPO 2 extra is te zien op kanaal 88 (KPN), kanaal 222 (Ziggo) én online: https://www.npostart.nl/live/npo-2-extra

Klik op de afbeelding om de promo te bekijken

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)