LogoPers

NPO Innovatie lanceert website met overzicht projecten

Aan welke innovatieve projecten wordt er nu gewerkt bij de Publieke Omroep? Een overzicht hiervan is vanaf nu te vinden op: innovatie.npo.nl. De website is toegankelijk voor iedereen en geeft inzicht in het proces en de vele innoverende projecten van de verschillende omroepen. Ook is op de site de actuele innovatieagenda te vinden. 

10 maart 2020

De lancering van de site markeert een bijzonder moment: NPO Innovatie bestaat binnenkort precies één jaar. In dat eerste jaar is er al aan vele mooie projecten samen met de omroepen gewerkt. Om al deze projecten een eervolle en zichtbare plek te kunnen geven heeft NPO Innovatie deze gebundeld op één website: innovatie.npo.nl.

Innovatieagenda 2020

De afdeling NPO Innovatie is in mei 2019 opgericht om de samenwerking tussen omroepen, start-ups en NPO op het gebied van innovatie en technologie te bevorderen. De projecten die NPO Innovatie faciliteert, zijn in lijn met de daarvoor opgestelde innovatieagenda. De afgelopen weken is er door NPO en de omroepen samen gewerkt aan de innovatieagenda voor komend jaar. Deze agenda is inmiddels samengesteld en is ook op de website te vinden.

Projecten

Smart Speakers, Artificial Intelligence, immersiviteit en interactieve video zijn thema’s waarbinnen de huidige innovatieprojecten vallen. Een voorbeeld hiervan is de door de VPRO georganiseerde internationale competitie ‘AI Songfestival’, waarin met behulp van artificiële intelligentie een ‘perfect’ Songfestival-nummer wordt geschreven. De NTR onderzoekt of de educatieve content van Het Klokhuis een waardevolle rol kan spelen op het jongerenplatform TikTok. BNNVARA geeft samen met Kinderen voor Kinderen dansles via de Smart Speaker en de EO maakt de impact van huiselijk geweld zichtbaar aan de hand van Augmented Reality. Ook is er de ‘Ben jij de slimste?’-voice-action van KRO-NCRV, waarmee je aan de keukentafel de bekende quiz kunt spelen. Deze is inmiddels genomineerd voor een Spin Award.

Wil je meer informatie over deze projecten of ben je benieuwd naar andere lopende projecten?

Ga naar innovatie.npo.nl.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)