LogoPers

NPO komt met nieuwe app

De NPO heeft deze week de vernieuwde NPO-app gelanceerd. Met de nieuwe app is veel meer interactie mogelijk rondom de programma’s van de publieke omroep op de TV-kanalen NPO 1, 2, 3 en NPO Zapp.
17 oktober 2014

Audioherkenning
Via de NPO-app zijn al de programma’s van de publieke omroep te bekijken en te beluisteren. Live en on demand. De vernieuwde app biedt veel extra informatie en interactie. Programma’s op de NPO-kanalen worden op je tablet herkend met behulp van audio-watermarking. Dat is een techniek die op basis van audioherkenning de NPO-app op je tablet automatisch koppelt aan de zender waar je naar kijkt. Audio- en omgevingsgeluiden worden niet opgeslagen.

Interactief
Relevante informatie rondom een programma wordt automatisch gepresenteerd. Denk daarbij aan social media, programmagegevens en websites met meer informatie. Met de nieuwe update kan het publiek ook meedoen met programma’s die over een tweede scherm beschikken. De nacht van de popmuziek (NTR) is het eerste programma dat volledig gebruik maakt van de mogelijkheden van de nieuwe app. Op zaterdag 18 oktober a.s. kan het publiek kijken op NPO 3 en meedoen via de nieuwe NPO-app. Later dit jaar en in 2015 volgen meer publieke programma’s die gebruik gaan maken van de tweede schermfunctie.  Alle tweede schermapplicaties zijn eenvoudig via één ingang –de NPO-app - te vinden.

Ster Extra
Ook Ster Extra, de reclame-applicatie van Ster, is beschikbaar in de vernieuwde NPO-app. Ster Extra werkt als verlengstuk van een televisiecommercial. Terwijl de commercial op televisie te zien is profiteren kijkers direct van een verdiepende premiumactie. Denk aan kortingen, acties of samples.

De extra interactieve diensten zijn nu alleen nog mogelijk op de iPad. In 2015 kunnen ook andere tablets en smartphones gebruik maken van de extra diensten.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)