LogoPers

NPO Luister wordt volwaardig audioplatform en lanceert nieuwe app

NPO Luister is de experimentele fase voorbij en wordt een volwaardig audioplatform. De gratis NPO Luister-app, met daarin alle podcasts en radiozenders van de publieke omroep, kent een volledig vernieuwde vormgeving en is nu te downloaden.
14 juni 2023

Jurre Bosman, directeur audio NPO: “NPO Luister brengt het complete audio-aanbod van de publieke omroep bij elkaar: on demand in de vorm van podcasts en live in de vorm van onze radiozenders. We willen het luisteraars zo nog makkelijker maken om op elk moment, waar dan ook, iets te luisteren van de publieke omroep wat de moeite waard is. De app is gratis en je kunt zonder abonnement alles beluisteren. Ik ben heel blij dat we ons publiek deze service kunnen bieden.”

Via de NPO Luister-app zijn alle podcasts van de publieke omroepen gratis te beluisteren en te downloaden, overzichtelijk ingedeeld op categorie en thema. Naast tal van bekende titels zoals De Dag (NOS), De Brand in het Landhuis (NTR), De Jortcast (AVROTROS), Alledaagse Vragen (BNNVARA), De Ongelofelijke Podcast (EO), Europa Draait Door (VPRO) en 30 Minuten Rauw (PowNed) wordt het aanbod ook voortdurend uitgebreid, bijvoorbeeld met de nieuwe serie TBS, Jong en Vast (KRO-NCRV) en In het hoofd van (HUMAN). Als gebruikers inloggen met een NPO-id, is het mogelijk om favorieten op te slaan en op termijn worden ook verbeterde aanbevelingen gedaan op basis van luistervoorkeuren.

NPO Luister startte in 2020 als experiment. Vorig jaar gaf staatssecretaris Uslu (Media) toestemming om definitief door te gaan met het audioplatform. Kevin Goes is begin juni begonnen als manager van NPO Luister om samen met de publieke omroepen NPO Luister verder uit te bouwen en aansluiting te houden met de veranderingen op het gebied van audioconsumptie.

Publiekspitch Audio
De publieke omroep nodigt later dit jaar niet-professionele audiomakers uit om deel te nemen aan een publiekspitch. Wie een goed en origineel idee heeft voor een podcast(serie) kan straks meedoen aan de Publiekspitch Audio. Het winnende idee wordt samen met één van de omroepen doorontwikkeld tot een audioproductie voor NPO Luister. Met deze publiekspitch wil de publieke omroep de luisteraars nog meer betrekken bij de publieke omroep en ruimte bieden aan nieuwe, originele ideeën die iets toevoegen aan het huidige aanbod. Meer informatie over de aanmeldprocedure volgt op een later moment.

NPO Luister is beschikbaar via de App Store (iPhone) en de Google Play Store (Android). Zie ook NPOLuister.nl.

Bijgaand beeld mag rechtenvrij worden gebruikt; graag met als bronvermelding NPO.  Zie hier ook de campagne-video: NPO Luister Campagne on Vimeo.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)