LogoPers

NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis

NPO Radio 1 heeft de komende weken veel aandacht voor de Europese verkiezingen. De zender gaat het land in en volop in gesprek met het publiek.

Tijdens deze verkiezingscampagne is het DIDD Verkiezingscafé (EO) weer geopend. Van dinsdag 21 tot en met vrijdag 31 mei wordt dagelijks om 18.30 uur een Europese lijsttrekker samen met een landelijk partijkopstuk geïnterviewd over hun politieke plannen. Het DIDD Verkiezingscafé is steeds op een andere plek in het land. Publiek is van harte uitgenodigd om langs te komen en vragen te stellen aan de politici. Het programma is elke werkdag te horen op NPO Radio 1 en te zien op het YouTube-kanaal van de zender.

Europa Draait Door
In aanloop naar de verkiezingen gaat de populaire podcast Europa Draait Door (VPRO) in mei en juni ook het land in. Tim de Wit en Arend Jan Boekestijn nodigen prominente gasten uit in theaters door heel Nederland. Ze bezoeken daarnaast universiteiten en hogescholen waar de lijsttrekkers van verschillende partijen met elkaar in debat gaan.

Bureau Buitenland
Wat moet je weten voordat je gaat stemmen en waarom zou je stemmen? Bureau Buitenland (VPRO) stapt de komende tijd aan boord van de EUropa Express en volgt het spoor naar de Europese verkiezingen. In de EUropa Express doen de programmamakers verschillende stations aan om te zien wat er speelt in de lidstaten en welke thema's in de campagnes de boventoon voeren. Van landbouw en vergroening, tot migratie, veiligheid en Europese uitbreiding.

NOS Europa Kiest
De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn van donderdag 6 tot en met zondag 9 juni. Nederland gaat op donderdag 6 juni naar de stembus. Die avond is vanaf 20.30 uur het programma NOS Europa Kiest: de Stemming te horen, met daarin exitpolls, politieke duiding en reacties.

Op zondag 9 juni hebben alle Europese lidstaten gestemd en vanaf 20.30 uur is NOS Europa Kiest: de Uitslagen te horen. Een programma met duiding, reacties en om 23.00 uur de prognose van de samenstelling van het Europees Parlement en de definitieve uitslag van Nederland.

Bureau Buitenland special 10 juni
Als de dag na de verkiezingen de uitslagen van alle landen bekend zijn, is van 13.30 tot 14.30 uur een extra lange Bureau Buitenland te horen op NPO Radio 1. Daarin duiden presentatoren Sophie Derkzen en Tim de Wit de uitslagen samen met hun gasten vanuit Hilversum en Brussel. 

Het beste van de NPO over de Europese Parlementsverkiezingen is te vinden op: www.npo.nl/europese-verkiezingen.

Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
3FM viert Songfestival met EuropapaParty en EuropaParade
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)