LogoPers

NPO Radio 1 gaat lokaal voor de verkiezingen

Diverse programma’s van NPO Radio 1 trekken de komende weken het land in voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op tal van plaatsen worden thema’s uit de lokale politiek besproken die relevant zijn voor mensen in heel Nederland.
28 februari 2022

Dit is de Dag (EO) houdt van maandag 28 februari tot en met donderdag 3 maart Townhall Meetings tussen 18.00 en 19.00 uur. Elke dag zijn Tijs van de Brink of Margje Fikse op een andere plek, waar ze spreken met een landelijk kopstuk en een lokale politicus. Deze politici gaan in de Townhall Meetings ook in gesprek met bewoners over problemen die daar spelen. De meetings zijn in Arnhem, Moerdijk, Nijmegen en Veenendaal. De gasten daar zijn CDA’ers Wopke Hoekstra en Klaartje Koorn, Caroline van der Plas (BBB) en Peter Stehouwer van Burger Belangen Moerdijk, PvdA’ers Liliane Ploumen en Charlotte Brand en Gert-Jan Segers en Sanny Brunekreeft van de ChristenUnie.

Presentator Martijn de Greve gaat eveneens op pad met WNL Haagse Lobby. In samenwerking met Kieskompas heeft het programma twee plaatsen uitgezocht met thema’s die relevant zijn voor veel Nederlandse dorpen en steden. Op maandag 7 maart wordt in het gemeentehuis van Dronten gesproken over veiligheid en leefbaarheid. Een week later staat het onderwerp energie en duurzaamheid op de agenda in Theater Vianen in de gemeente Vijfheerenlanden.

Radiodebat
In NOS Nederland Kiest: Het Radiodebat gaan landelijke fractievoorzitters en lokale politici in debat onder leiding van Lara Billie Rense en Xander van der Wulp. Het debat is te horen op vrijdag 4 maart van 17.00 tot 19.00 uur.

Het programma Pointer (KRO-NCRV) onderzoekt het regionale nieuws over de gemeenteraadsverkiezingen en zoekt uit of de berichten kloppen. Deze factchecks zijn vanaf maart te horen in het Mediaforum van Spraakmakers (KRO-NCRV). Pointer besteedt in de uitzending van zondag 6 maart uitgebreid aandacht aan dit onderzoek. Spraakmakers trekt van maandag 7 tot en met woensdag 16 maart het land in met de vraag: Bent u in de gemeente bezig met een probleem en loopt u vast? Spraakmakers stelt het probleem aan de kaak en brengt de oplossing misschien wel wat dichterbij. 

Verkiezingsuitslagen 
Wanneer op woensdag 16 maart de stembussen bijna sluiten, begint NOS Nederland Kiest: De Uitslagenavond. Bij Lara Billie Rense (NOS) en Tijs van den Brink (EO) worden de verkiezingsuitslagen voorzien van duiding en reacties uit verschillende gemeenten. Het programma begint om 20.30 uur en gaat door tot de stemmen in de belangrijkste gemeentes zijn geteld.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)