LogoPers

’NPO Radio 1 Luistert naar jou’ gaat het land in

Welke thema’s en onderwerpen vindt Nederland belangrijk? Welke verhalen moeten meer aandacht krijgen op NPO Radio 1? Onder de noemer NPO Radio 1 Luistert naar jou reist de zender de eerste twee weken van januari door alle provincies om dat van luisteraars en niet-luisteraars te horen.
20 december 2022

“We willen samen met de omroepen nog dichter bij ons publiek staan en nog beter weten wat er speelt in de samenleving”, zegt Klaske Tameling, zendermanager van NPO Radio 1. “We bieden een luisterend oor, ook aan diegenen die zich buitenspel voelen staan. NPO Radio 1 is de nieuws- en sportzender van en voor heel Nederland.”

Locatie-uitzendingen
Roos Abelman (KRO-NCRV) is het gezicht en de stem van de NPO Radio 1 Luistert naar jou. Abelman en een redactieteam van verschillende omroepen reizen van zondag 1 tot en met zaterdag 14 januari door alle twaalf provincies. Dagelijks is tussen 15.30 en 16.00 uur in een locatie-uitzending te horen welke verhalen zij hebben opgehaald.

Abelman presenteert deze uitzendingen met Hans van der Steeg (EO) vanuit onder meer Beilen, Roermond, Zutphen, Dronten, Goes, Akkrum, Hoogezand en Oisterwijk. Het hele schema is te vinden op nporadio1.nl/luistertnaarjou. Iedereen is welkom om op de locaties langs te komen en verhalen te delen, of een bijdrage te leveren via de site en app van NPO Radio 1.

Betrokkenheid publiek
Op zondag 1 januari wordt NPO Radio 1 Luistert naar jou op de site en in de app gelanceerd. De betrokkenheid van het publiek wordt hiermee een structureel onderdeel van de zender.
Via nporadio1.nl/luistertnaarjou kunnen mensen ons het hele jaar door laten weten wat er speelt in hun omgeving en wat meer aandacht verdient op NPO Radio 1: van structurele problemen tot creatieve oplossingen, NPO Radio 1 Luistert naar jou.

Nieuwe programmering: verdieping en onderzoeksjournalistiek
Naast de aftrap voor NPO Radio 1 Luistert naar jou wordt in januari de programmering van NPO Radio 1 op een aantal plekken vernieuwd:

Een Uur Cultuur (VPRO) - Op zaterdag- en zondagochtend is van 06.00 tot 07.00 uur het nieuwe cultuurprogramma Een Uur Cultuur te beluisteren. Presentatie is in handen van onder anderen Eva Koreman. Luisteraars horen op zaterdag wat zij de komende week kunnen gaan zien, luisteren, proeven en bezoeken. Met de beste muziek, boeken, films, concerten, exposities, theater- en dansvoorstellingen. Highbrow en lowbrow, maar altijd met smaak en overtuiging. Op zondag brengt Eva Koreman samen met een gast spannende, ontroerende en gratis tips op elk mogelijk gebied van cultuur.

Wat blijft (HUMAN) - Lara Billie Rense presenteert voor HUMAN in de nacht van zondag op maandag tussen 00.00 en 02.00 uur het nieuwe biografieënprogramma Wat blijft. Het programma komt voort uit de gelijknamige podcast die HUMAN sinds 2021 voor NPO Radio 1 maakt. Het spoor van recent overleden Nederlanders wordt terug gevolgd. Wat hebben zij écht betekend? Wat kunnen we leren van hun leven? En hoe leven zij voort? Daarnaast is er in dit programma aandacht voor actuele en internationale necrologieën, voor biografen die zich jarenlang verdiepen in een levensloop en staat Lara Billie samen met luisteraars stil bij wie er in hun leven een belangrijk spoor naliet.

Het Misdaadbureau (WNL) - Maaike Timmerman is elke vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur te horen met het nieuwe onderzoeksprogramma Het Misdaadbureau. Wekelijks onderzoekt de redactie zaken of ontwikkelingen op gebied van misdaad die landelijk minder de aandacht hebben, maar wel grote impact hebben op de maatschappij. Naast het nieuwe radioprogramma verschijnt wekelijks een podcast onder dezelfde titel.

De Ongelooflijke Radio (EO) - David Boogerd presenteert in het nieuwe jaar De Ongelooflijke Radio, in de nacht van zaterdag op zondag van 00.00 tot 01.00 uur. Het programma over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland is bij NPO Radio 1 begonnen als podcast en krijgt nu ook een vaste plek op de zender. De Ongelooflijke Radio wordt een keer per maand live uitgezonden vanuit een café om de luisteraars nog meer te betrekken bij het programma.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)