LogoPers

NPO Radio 1 Sportzomer gaat 10 juni van start

Van vrijdag 10 juni tot en met 21 augustus staat NPO Radio 1 tien weken lang in het teken van de grote sportevenementen. Tijdens de NPO Radio 1 Sportzomer kunnen luisteraars alles volgen rondom het EK Voetbal, Wimbledon, de Tour de France, het EK Atletiek en de Olympische Spelen. Uiteraard is er ook veel aandacht voor nieuws en achtergronden in de zomermaanden.
12 mei 2016

De NPO Radio 1 Sportzomer is een gezamenlijk programma van alle omroepen op NPO Radio 1. ‘Vaste programmatitels vervallen. Alle redacties slaan de handen ineen om er een prettige zomerse radiozender van te maken, waarbij we natuurlijk bovenop het nieuws blijven’, vertelt zendermanager Laurens Borst.

De herkenbare presentatoren die overdag te horen zijn, geven de NPO Radio 1 Sportzomer een vertrouwde klank. Tegelijk zijn er speciale rubrieken die aansluiten op de sportieve evenementen, zoals Frits Spits met een dagelijkse column over taal en sport. En elke dag is er een radiodocumentaire met een sportieve invalshoek.

EK Voetbal en Wimbledon
Van 10 juni tot en met 10 juli staat de NPO Radio 1 Sportzomer in het teken van het EK Voetbal in Frankrijk. De sportzender doet verslag van de wedstrijden. NPO Radio 1 reist met een speciale Oranje-camper in het kielzog van het Belgische team tijdens het toernooi. Marcella Mesker neemt de luisteraar tussen 27 juni en 10 juli dagelijks mee achter de schermen van Wimbledon.

Tour de France
De heerlijke zomerse klanken van Radio Tour de France zijn er uiteraard ook weer van 2 tot en met 24 juli. Robbert Meeder is presentator. Wielerfanaat Filemon Wesseling doet speciaal voor NPO Radio 1 verschillende keren per dag verslag vanuit de tourkaravaan.

Olympische Spelen
Vanuit Rio doet NPO Radio 1 vanaf 6 augustus uitgebreid verslag van de Olympische Spelen. De NPO Radio 1-verslaggevers zijn bij de wedstrijden aanwezig. Erben Wennemars is ter plaatse voor speciaal commentaar en Wilfried de Jong ontvangt elke dag tussen 13.00 en 14.00 uur een sportieve gast in het Olympisch uur.

Op www.nporadio1.nl zijn de hele zomer reportages en actuele programmaoverzichten te vinden.

Laatste persberichten
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
3FM viert Songfestival met EuropapaParty en EuropaParade
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)