LogoPers

NPO Radio 1 Sportzomer in de startblokken voor Olympische Spelen

Vanaf 5 augustus staat de NPO Radio 1 Sportzomer in het teken van de Olympische Spelen. Van alle wedstrijden met Oranje-sporters wordt verslag gedaan. Presentator en sportliefhebber Wilfried de Jong brengt elke dag om 13.00 uur een warming-up in de Sportzomer op NPO Radio 1. Erben Wennemars en Gio Lippens vatten dagelijks de belangrijkste sportgebeurtenissen van de dag samen.
3 augustus 2016

Elke nacht van 00.00 tot 06.00 uur presenteren Ronald Boot en Jurjen van de Bergh de nachtuitzending van de Sportzomer, waarin luisteraars onder andere wedstrijdverslagen horen van zwemmen, hockey en atletiek.

Sportverslaggevers van de NOS doen vanuit Rio verslag van alle wedstrijden waar Nederlanders aan meedoen. De wedstrijden beginnen elke dag rond 15.00 uur en gaan, als gevolg van het tijdsverschil, door tot 03.00 uur ’s nachts.

Vrijdagavond 5 augustus vanaf 20.30 zendt NPO Radio 1 uit vanaf de Olympic Experience in Scheveningen. Aansluitend op Het Oog op Morgen doen Ed van den Bent en Erben Wennemars verslag van de opening van de Spelen.

NPO Radio 1 Sportzomer
De NPO Radio 1 Sportzomer is een gezamenlijk programma van alle omroepen op NPO Radio 1. De herkenbare presentatoren die overdag te horen zijn, geven de NPO Radio 1 Sportzomer een vertrouwde klank. Tegelijk zijn er speciale rubrieken die aansluiten op de sportieve evenementen. In de programmering is de hele zomer ook veel aandacht voor nieuws en actualiteiten. Het NOS Radio 1 Journaal tussen 6.00 en 9.30 uur blijft de hele zomer te horen, evenals Het Oog op Morgen. Bij grote calamiteiten maakt sport plaats voor nieuwsverslag, zoals dat recentelijk gebeurde bij de aanslag in Nice en de coup in Turkije.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)