LogoPers

NPO Radio 1 Sportzomer in hogere versnelling

Vanaf 2 juli gaat de NPO Radio 1 Sportzomer in een hogere versnelling met de ontknoping van het EK voetbal, de Tour de France en het EK Atletiek. Wielerfanaat Filemon Wesselink is meerdere keren per dag te horen vanuit de Tourkaravaan. Robbert Meeder presenteert dit jaar voor het eerst solo Radio Tour de France.
1 juli 2016

Natuurlijk blijft NPO Radio 1 het nieuws op de voet volgen en zijn er de bekende onderdelen zoals Standpunt.nl, de dagelijkse Taalstand van Frits Spits en verschillende commentatoren bij de actualiteit.

Filemon
Wielerfanaat Filemon Wesselink is meerdere keren per dag te horen vanuit de Tourkaravaan. Hij reist mee en doet op zijn geheel eigen wijze verslag met onder meer zijn Oranjeklassement, waarin hij Nederlandse renners in een ranglijst plaatst. Fiel in het wiel is dagelijks te horen om 9.50 uur, 13.30 uur en 18.50 uur.

Robbert Meeder presenteert dit jaar voor het eerst solo Radio Tour de France, elke middag tussen 14.00 en 18.00 uur.

 

EK
De halve finales en de finale van het EK Voetbal zijn integraal te beluisteren op NPO Radio 1, met commentatoren en analisten in de studio.

Van 6 tot 10 juli vindt in Amsterdam het EK Atletiek plaats. Tijdens de NPO Radio 1 Sportzomer doet Andy Houtkamp (NOS) uitgebreid verslag. Ook zijn er gasten onder wie minister Edith Schippers en Ellen van Langen.

 

NPO Radio 1 Sportzomer
De NPO Radio 1 Sportzomer is een gezamenlijk programma van alle omroepen op NPO Radio 1. De herkenbare presentatoren die overdag te horen zijn, geven de NPO Radio 1 Sportzomer een vertrouwde klank. Tegelijk zijn er speciale rubrieken die aansluiten op de sportieve evenementen. In de programmering is de hele zomer ook veel aandacht voor nieuws en actualiteiten. Het NOS Radio 1 Journaal tussen 6.00 en 9.30 uur blijft de hele zomer te horen, evenals Het Oog op Morgen.

Op www.nporadio1.nl kunnen alle interessante gesprekken worden teruggeluisterd; net als de hoogtepunten van de Sportzomer.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)