LogoPers

NPO Radio 1 wordt Radio Giro d’Italia

Bij de start van de Giro in Apeldoorn gaat NPO Radio 1 voor de Roze Trui. Vanaf de ploegenpresentatie op donderdagavond 5 mei tot het moment dat het peloton Nederland verlaat op zondag 8 mei, staat de nieuws en sport zender in het teken van één van de belangrijkste wielerkoersen.
4 mei 2016

Tijs van den Brink, Robbert Meeder, Eric Corton, Bas van werven, Lara Rense en Margreet Spijker presenteren speciale uitzendingen met veel live-verslag, gasten en sfeervolle muziek. Wielercommentator Gio Lippens analyseert de wedstrijden.

  • Donderdag 5 mei doet Radio Giro tussen 18.00 en 23.00 uur verslag van de ploegenpresentatie in het gemeentehuis van Apeldoorn.
  • Vrijdag 6 mei start de Giro met de Grande Partenza. Tussen 12.00 en 18.30 uur doet Radio Giro verslag van de start van de ronde met de individuele tijdrit vanuit de speciale Giro d’Italia-bus en het wielersportcentrum Omnisport.
  • In Kunststof Radio (NPO Radio 1 19.00 – 20.00 uur) vertelt Giro-fotograaf Ilona Kamps over deze grote ronde en over de enige vrouw die ooit met de mannen mee deed.
  • Zaterdag 7 mei is de eerste echte etappe. Tussen 15.00 en 18.00 uur volgt Radio Giro het peloton van Arnhem naar Nijmegen. Ook op zondag 8 mei volgt Radio Giro de wielerronde.

Kijk voor meer informatie op www.nporadio1.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)