LogoPers

NPO Radio 2

Gisteren kwamen de rapportcijfers binnen van de Evergreen Top 1000, die we 21 tot en met 25 september uitzonden op NPO Radio 5. De lijst met de mooiste evergreens ooit gemaakt, werd door luisteraars beoordeeld met een 8,3 gemiddeld. Een prachtig resultaat. Maar liefst 96% (!) van de ondervraagden stelt er "enigszins" of "zeer prijs op" dat we de lijst volgend jaar weer uitzenden. Die beslissing is dan ook genomen!
8 oktober 2015

Ondertussen is NPO Radio 2 tot en met deze vrijdag nog Het Groene Station. Vanuit een pop-up studio in de stationshal van Utrecht CS zenden we een week lang van 9 uur 's ochtends tot 22 uur 's avonds live uit en proberen we in alle programma's op een inspirerende en vrolijke manier aandacht te besteden aan duurzaamheid. Een wat saai woord, dat vind ik ook, maar wat levert het verrassend leuke radio en online content op. De dj's die Het Groene Station bemensen zijn nou niet per se zo "groen" van zichzelf. Zoals zoveel Nederlanders overigens. Des te leuker is het om te zien dat ze zonder uitzondering zeer fanatiek de groene levensstijl uitproberen deze week. Met de fiets naar het werk, zo min mogelijk afval produceren en de uitdaging van deze donderdag: Kook een 'verspillingsloos' vegetarisch diner met lokale producten en kliekjes. Deze uitdagingen zijn tegelijkertijd ook een wedstrijd tussen Bart Arens, Gijs Staverman, Jan-Willem Roodbeen, Wouter van der Goes en Jasper de Vries. En ze zijn daarbij bloedfanatiek! Vrijdag sluiten we de week af met een speciale uitzending van het Plantenpaleis vanaf Utrecht CS met dj Marc Adriani, waarbij we gaan proberen met alle aanwezigen het record "stroom opwekken op een dansvloer" te verbreken. Mocht je in de buurt zijn, wees welkom in onze groene studio waar het echte (!) gras inmiddels wel wat begint te leiden onder de vele enthousiaste bezoekers die live op ons podium onder andere Ellen ten Damme, Douwe Bob en Racoon zagen. De NOS doet vrijdag op NPO 2 verslag van De Dag van de Duurzaamheid, waarin ook de hoogtepunten van de avonturen van de Radio 2-dj's te zien zijn.

Tussen de groene acties door vergader ik onder andere over de Top 2000 die er in december weer moet staan. De Top 2000 blijft vertrouwd en herkenbaar, tegelijkertijd gaan we daar omheen een aantal spannende nieuwe dingen organiseren. Het kost veel tijd en energie om dat met mijn team en alle andere betrokkenen tot in detail uit te denken, maar het is ook mooi om te zien hoeveel zin iedereen nu al heeft in de komende editie.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)