LogoPers

“NPO Radio 2 allang niet meer de zender van je ouders”

Vandaag is de nieuwe programmering van NPO Radio 2 onthuld. Vanaf januari 2017 is Ruud de Wild te horen op de publieke radiozender. Daarnaast is er plek voor jonge talenten als One’sy Muller en Thijs Maalderink. Volgens Jurre Bosman, zendermanager van NPO Radio 2, sluit de nieuwe programmering beter bij de luisteraars aan: “NPO Radio 2 is allang niet meer de zender van je ouders.”
26 september 2016

Waarom vinden deze veranderingen bij NPO Radio 2 plaats?

“Het is belangrijk om te blijven vernieuwen. De behoeftes van luisteraars blijven veranderen, dus de inhoud van NPO Radio 2 ook. We zijn er voor luisteraars tussen de 35 en 55 jaar en onze dj’s voelen deze doelgroep haarfijn aan. Zowel op muzikaal gebied als op het gebied van nieuws, actualiteit en cultuur. We geven onze radiomakers de ruimte om meer te doen dan enkel hitjes draaien. We maken publieke radio met programma’s die écht inhoud hebben.”

 

Hoe past Ruud de Wild binnen deze nieuwe programmering?

“Veel van onze luisteraars zijn opgegroeid met Ruud de Wild. Op 3FM maakte hij onnavolgbare radio met ruuddewild.nl. Je blijft naar hem luisteren: je wil weten wat hij gaat doen, wat hij zegt. Hij kan alle onderwerpen aansnijden op een manier die een grote groep aanspreekt. Of het nou gaat om vluchtelingenproblematiek of een mislukte taart bij Heel Holland Bakt: hij weet er zijn eigen draai aan te geven. Hij maakt radio tot een kunst.”

 

Er zijn ook dj’s binnen de publieke omroep van radiozender gewisseld. Wat is daar de reden voor?

“Dat is het mooie van de publieke omroep: luisteraars groeien met de dj’s mee. Zo gaan onze oudere luisteraars van NPO Radio 2 naar NPO Radio 5. Daarom verhuist Hans Schiffers nu ook naar NPO Radio 5. Daarnaast geven we onze dj’s de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. We scouten talentvolle dj’s en laten ze beginnen in de nacht op bijvoorbeeld NPO 3FM. Daarna is er de mogelijkheid voor een eigen programma, ook op NPO Radio 2. Zo is One’Sy Muller begonnen op FunX, maar is inmiddels toe aan een nieuwe uitdaging. Die krijgt ze op NPO Radio 2 waar ze de Soulnight gaat presenteren.”

De volledige nieuwe programmering van NPO Radio 2 is hier te vinden.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)