LogoPers

NPO Radio 2 dj Wouter van der Goes achter de tralies

Dinsdag 14 en woensdag 15 juni maakt Wouter van der Goes (KRO-NCRV) live radio vanuit de Penitentiaire Inrichting in Krimpen aan den IJssel, de zwaarst bewaakte gevangenis van Nederland. Onder de titel Wout2Days Locked Up onderzoekt hij hoe het leven achter de Nederlandse tralies is.
14 juni 2016

Nooit eerder heeft een radiomaker twee dagen uitgezonden vanuit een gevangenis. Tussen 450 gevangenen zoekt Wouter in zijn programma naar antwoorden op veelgehoorde vragen. Hoe zwaar is het leven in een Nederlandse gevangenis? Zijn de cellen luxe hotelkamers met flatscreens aan de muur? Is het wel een echte straf?

Voor zijn vertrek naar de Penitentiaire Inrichting gaf strafrechter Sylvia Taalman Wouter tips om hem zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn nieuwe omgeving. Haar advies was vooral om de aanwijzingen van het personeel strikt op te volgen.

Ook Orange Is the New Black actrices Yael Stone en Lea DeLaria bereidden de NPO Radio 2 dj voor op zijn verblijf in de gevangenis.

Wout2Days Locked Up hoor je dinsdag 14 en woensdag 15 juni van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2. Kijk voor meer informatie op www.nporadio2.nl.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)