LogoPers

NPO Radio 2 houdt radiomarathon tijdens KWF Marathonweken

Op 20 april staat NPO Radio 2 volledig in het teken van de KWF Marathonweken. Van 06.00 tot 22.00 uur presenteert Gerard Ekdom samen met Bart Arens de NPO Radio 2 Marathon Live vanuit Almere. De NPO Radio 2 dj’s doen verslag van de KWF marathonacties die in het hele land en op de Esplanade in Almere worden gehouden. Ook de andere NPO Radio 2 dj’s dragen hun steentje bij, onder andere met eigen marathonacties. Gerard en Bart hebben contact met alle dj’s en houden de luisteraars op de hoogte van de acties tijdens de 16 uur durende radiomarathon.
11 april 2016

 

DJ-marathons

Tijdens de radiomarathon roept Gerard Ekdom de luisteraars op om in actie te komen en zo geld in te zamelen voor een dierbare die met kanker te maken heeft of heeft gehad. De opbrengst wordt door KWF gebruikt voor onderzoek tegen kanker. Luisteraars kunnen naar Almere komen om hun actie uit te voeren of hun verhaal live op de radio te vertellen. In Gerards Muziek Marathon Grabbelton haalt Gerard Ekdom elk uur twee platen uit een grabbelton. Luisteraars kunnen via een sms laten weten welke plaat zij willen horen en steunen daarmee KWF.

NPO Radio 2 dj Wouter van der Goes fietst 20 april op de fiets van zijn overleden vader een rondje Markermeer. Hij finisht ‘s avonds live in het televisieprogramma Marathon Live (AVROTROS) op NPO 1. Wouter: “Tien maanden geleden is mijn vader overleden aan darmkanker. Ik wil op zijn fiets een daad stellen en ga daarom rondom het Markermeer fietsen. Het is geen racefiets maar een gewone toerfiets. Een volledig rondje is 165 km, dus het zal een erg zware, heftige uitdaging zijn. Maar het haalt het niet bij wat mijn vader, en iedereen die met deze vreselijke ziekte te maken krijgt, moet meemaken. Ik hoop veel geld voor KWF op te halen om verder onderzoek te doen, want ooit kunnen we deze ziekte aan. Hoe meer geld, hoe eerder dát punt is bereikt!” Luisteraars kunnen ook met Wouter meefietsen op een van de spinningfietsen op het plein in Almere.

De andere acties van de NPO Radio 2 dj’s worden de komende dagen bekendgemaakt op NPO Radio 2 en op www.nporadio2.nl. Op 20 april is de NPO Radio 2 Marathon Live de hele dag te volgen via NPO Radio 2, de livestream van NPO Radio 2 en op NPO Best.

 

De KWF Marathonweken

De afgelopen maanden zijn er tientallen marathonacties geweest om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Van een door Roel van Velzen geïnitieerde straatmuzikantenmarathon tot een zwemmarathon met olympisch kampioen Maarten van der Weijden, een zumbamarathon en een stoepkrijtactie; iedereen kan marathons en andere acties initiëren tijdens de KWF Marathonweken. Meer informatie over de marathonweken is te vinden op www.kwf.nl.

 

Marathon Live

Woensdag 20 april om 20.30 uur op NPO 1 presenteren Caroline Tensen en Annemieke Schollaardt de tv-show Marathon Live. Vanuit Almere ontvangen de presentatoren initiatiefnemers van verschillende acties en wordt de opbrengst van de KWF Marathonweken bekendgemaakt. Daarnaast zijn er indrukwekkende verhalen van patiënten en onderzoekers. Marathon staat symbool voor kankeronderzoek: het is een lang en intensief traject. Samen komen we steeds dichterbij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.

Beelden van de bekendmaking van Marathon Live vind je op: youtu.be/7PYijnNNDw0.

Laatste persberichten
Publieke omroep vernieuwt de vrijdag- en zaterdagavond
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)