LogoPers

NPO Radio 2 valt in de prijzen tijdens het RadioGala

Donderdagavond 25 januari zijn de radiopublieksprijzen uitgereikt tijdens het RadioGala. Onder andere NPO Radio 2-dj’s Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt vielen in de prijzen.
25 januari 2018

NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom (BNNVARA) werd door het publiek voor de vierde keer uitgeroepen tot beste radiopresentator en mag dus nog een Zilveren RadioSter Man op zijn schouw neerzetten. Als klap op de vuurpijl won Ekdom ook de Gouden RadioRing voor zijn programma Ekdom in de Ochtend. Annemieke Schollaardt (NPO Radio 2/AVROTROS) mag zich de beste radiovrouw van Nederland noemen. Zij nam de Zilveren RadioSter Vrouw mee naar huis.

Marconi Impact Award
Tijdens de awardshow reikte NPO-voorzitter Shula Rijxman de Marconi Impact Award uit aan voormalig 3FM-dj Roosmarijn Reijmer. De Marconi Impact Award is de vakprijs voor iemand die veel impact heeft gehad op het radiolandschap.

In haar speech prees Rijxman Reijmer voor de manier waarop zij zich sterk maakt voor meer vrouwen op de radio. “Ze heeft de discussie niet alleen opengegooid, maar ook echt verder gebracht. En ik baal er enorm van dat ze niet meer bij ons werkt. Want ik was graag samen met haar blijven strijden voor meer diversiteit!”, sloot Rijxman af.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)