LogoPers

NPO Radio 2 wordt Het Groene Station

NPO Radio 2 zendt van 5 tot en met 9 oktober uit vanaf Utrecht Centraal Station. Van 09.00 tot 22.00 uur gaan vijf NPO Radio 2-dj’s de groene strijd aan met elkaar. Artiesten komen live optreden, tenminste als treinreizigers voldoende energie weten op te wekken door te dansen op de Energy Floor. Onder andere Racoon en Saybia zullen een akoestisch optreden geven. Ook luisteraars kunnen meedoen aan Het Groene Station door speciale dag-uitdagingen op de NPO Groen-app aan te gaan en zo samen met de dj’s zo groen mogelijk te leven. Vrijdag 9 oktober wordt de groene opbrengst bekend gemaakt.   Groene uitdagingen NPO Radio 2-dj’s Bart Arens, Wouter van der Goes, Gijs Staverman, Jasper de Vries en Jan-Willem Roodbeen strijden van 5 tot en met 9 oktober om de groenste dj te worden. De dj’s krijgen elke dag uitdagingen op het gebied van afval, voedsel, consumptie, vervoer en energie. DJ Stefan Stasse geeft in zijn programma De Staat van Stasse (KRO-NCRV) dagelijks de tussenstand.
24 september 2015

Vrijdag 9 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid, om 23.00 uur wordt in het radioprogramma het Platenpaleis (BNN) live de uitslag van de groene strijd bekend gemaakt. NPO Radio 2 wil hiermee luisteraars op een positieve manier inspireren om een groene(re) lifestyle uit te proberen. 
 
Het Groene Station
Het groene epicentrum is Utrecht CS. Van 09.00 uur tot 22.00 uur zendt NPO Radio 2 programma’s uit vanaf een winkelpand in de stationshal. Treinreizigers kunnen ter plekke stroom opwekken door te dansen op een speciale Energy Floor. Met die stroom geven bekende artiesten live optredens op het station.
 
NPO Groen app
De NPO Groen app is gratis te downloaden. Deze app geeft volop tips en informatie en daagt de gebruiker uit om ‘groener’ te leven. Voor de week van Het Groene Station zijn er speciale dag-uitdagingen ontwikkeld waarmee de luisteraars samen met de dj’s de strijd aan kunnen gaan. Verder biedt de app vijfendertig week-uitdagingen: drie minuten douchen in plaats van tien of de trap nemen in plaats van de lift. De uitdagingen kan de deelnemer op sociale media delen met vrienden. Tussentijds wordt de app-gebruiker bijgepraat over de positieve impact van het nieuwe gedrag en krijgt motiverende en inspirerende videoboodschappen van bekende Nederlanders.
 
Kijk voor meer informatie en de downloadknoppen op npo.nl/groen of naar de trailer.

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)