LogoPers

NPO Radio 4 en Klara (VRT) verkennen elkaar in gezamenlijke uitzending

De klassieke zender NPO Radio 4 en de Vlaamse evenknie Klara gaan vrijdag 27 november in een gezamenlijke uitzending een dag lang elkaars publiek verrassen met het mooiste op klassieke muziek gebied in Nederland en Vlaanderen. De uitzending met het thema BesteBuren komt van 9 tot 17 uur live vanaf de conferentie Buma Classical in TivoliVredenburg in Utrecht. 
20 november 2015

Aanleiding is het BesteBuren-jaar waarin de Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking wordt gevierd. 

Alle programma's worden door een Vlaams-Nederlands duo gepresenteerd: Nicole van Opstal (Klara) en Ab Nieuwdorp (NPO Radio 4), Werner Trio (Klara) en Margriet Vroomans (NPO Radio 4) en Katelijne Boon (Klara) en Hans Haffmans (NPO Radio 4). Zij ontvangen gasten uit beide landen, waaronder Xavier Vandamme, Ralph van Raat, Piet Menu, Marc Reugebrink, Georges Mutsaerts en Remy van Kesteren.

Tijdens BesteBuren verkennen zij de muzikale voorkeuren van Vlamingen en Nederlanders, bespreken zij de nieuwste ontwikkelingen in de klassieke muziek in Vlaanderen en Nederland en stellen zij elkaar grote talenten uit de Vlaamse en Nederlandse klassieke muziek voor. De Vlaamse en Nederlandse luisteraars zullen verrast zijn met welke grootheden van respectievelijk de noorder- en de zuiderburen zij die dag gaan kennismaken.

Gedurende de dag spelen live: het Kugoni Trio (piano, viool en saxofoon), Revue Blanche (harp, fluit, altviool, sopraan) en Jolente De Maeyer (viool) /Nikolaas Kende (piano) uit Vlaanderen. En uit Nederland: Nora Fischer (sopraan) / Daniël Kool (piano), het Berlage Saxophone Quartet en het Matangi Quartet.

NPO Radio 4
NPO Radio 4 brengt vierentwintig uur per dag klassieke muziek. Het aanbod, van de middeleeuwen tot nu, richt zich op zowel de nieuwe als de ervaren liefhebber. Radio 4 volgt actief het Nederlandse muziekleven en geeft aandacht aan jong talent. 

www.nporadio4.nl

Klara (VRT)
De VRT zender Klara brengt een aanbod van klassieke muziek, jazz, world, chanson en experimentele muziek. De zender heeft ook dagelijks oog voor de ontwikkelingen in de kunst en voor de wereld waarin die kunst tot uiting komt. Genot, schoonheid en inzicht is wat Klara zijn luisteraar wil bieden. Slow radio in een wereld vol hectiek.

www.klara.be

BesteBuren
Met BesteBuren vieren Vlaanderen en Nederland 20 jaar culturele samenwerking. Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren (Brussel) en DutchCulture (Amsterdam) organiseren tot en met februari 2016 kleine en grote activiteiten in de meest uiteenlopende disciplines.

BesteBuren.eu 

De uitzending is alleen live bij te wonen voor deelnemers aan de conferentie Buma Classical. Meer informatie www.bumaclassical.com

 

Perscontact: 
NPO Radio 4: Paul Westgeest / paul.westgeest@npo.nl / 06 15696479
Klara: Pieter Van Eyndhoven / pieter.vaneyndhoven@vrt.be / + 32 2 7415721

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)