LogoPers

NPO Radio 4 geeft klassieke muzieksector booster

NPO Radio 4 geeft Nederlandse (zzp-)musici een extra groot podium met de themaweek Booster Klassiek. Van maandag 31 januari tot en met vrijdag 4 februari staan zoveel mogelijk musici en ensembles de hele dag door vol in de schijnwerpers van dé Nederlandse klassieke muziekzender.
26 januari 2022

Zo zijn alle werkdagen onder meer gevuld met musici in de studio en live optredens uit vijf verschillende concertzalen in Nederland. Alles wordt uitgezonden en gestreamd door NPO Radio 4. Op die manier krijgt niet alleen de muzieksector, maar heel Nederland een klassieke booster.

Nadat de Nederlandse podia zo lang onbespeeld bleven, gaan de deuren nu eindelijk weer open. Reden voor een week om musici te omarmen en het publiek te verleiden de concertzalen weer te gaan opzoeken voor al het moois dat niet langer kan wachten om gehoord en gezien te worden.

Vliegende start
Op maandag 31 januari trapt zendermanager Simone Meijer van NPO Radio 4 de week af in het programma De Ochtend van 4 (07.00 tot 09.00 uur). “Omdat musici gehoord moeten worden, meer dan ooit tevoren, programmeren we deze week een vliegende start. Ik kijk heel erg uit naar de projecten waar ze in de afgelopen tijd hard aan gewerkt hebben, waarvan we de komende week al een tipje van de sluier lichten”, aldus Meijer.

Line-up
Dagelijks komen de live optredens vanuit verschillende concertzalen:

  • Maandag 31 januari: de Doelen, Rotterdam
  • Dinsdag 1 februari: Stadsgehoorzaal, Leiden
  • Woensdag 2 februari: Musis, Arnhem
  • Donderdag 3 februari: Muziekgebouw Eindhoven
  • Vrijdag 4 februari: TivoliVredenburg, Utrecht

De line-up bestaat uit bekende ensembles als Fuse, rebellencollectief Pynarello, het Berlage Saxophone Quartet, het Dudok Kwartet, maar ook de meest belovende musici die afgelopen jaar afstudeerden aan de Nederlandse conservatoria; beginnende professionals en gevestigde solisten als Liza Ferschtman, Maarten Engeltjes en Sebastiaan Kemner.

Hovenier
De programma’s op NPO Radio 4 besteden op allerlei manieren aandacht aan musici. Zo is bijvoorbeeld in reportages te horen hoe zij de coronaperiode zijn doorgekomen: van de zanger die hovenier werd tot het realiseren van dromen in de studio. Ook schuiven musici aan om mee te werken aan de uitzendingen en is er aandacht voor Nederlandse componisten.

Kijk voor alle informatie op nporadio4.nl.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)