LogoPers

NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst rappend onthuld

Met de Matthäus Passion raakt Bach het hart en de ziel van vele luisteraars. Uit vier eeuwen aan klassieke muziek kozen muziekliefhebbers op radio4.nl het lijdensverhaal van Jezus als absolute nummer 1 in de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst, van maandag 10 tot en met 14 oktober te horen op de publieke klassieke radiozender. In die week tellen de presentatoren dagelijks tussen 07.00 en 19.00 uur af naar Spiegel im Spiegel van Pärt (3), Mozarts Requiem (2) en de Matthäus Passion van Bach (1).
5 oktober 2016

In het programma De Klassieken (AVROTROS) schoof Lange Frans aan bij presentator Ab Nieuwdorp. De rapper onthulde al rappend live de top 3 van de Hart & Ziel Lijst, voorzien van een klassieke beat op de piano. Hiermee bewees hij dat hiphop en klassieke muziek prima samengaan.

De hoogste nieuwe binnenkomer in de Hart & Ziel Lijst is Nils Frahms Hammers op nummer 55. Bach, Mozart en Schubert blijken de meest populaire componisten te zijn. Zij komen respectievelijk 25, 21 en 18 keer voor in de lijst.

De top 10 van de NPO Radio Hart & Ziel Lijst 2016:

  1. Johann Sebastian Bach - Matthäus Passion
  2. Wolfgang Amadeus Mozart - Requiem
  3. Arvo Pärt - Spiegel im Spiegel
  4. Gabriel Fauré – Requiem
  5. Simeon ten Holt - Canto Ostinato
  6. Gregorio Allegri – Miserere
  7. Giovanni Battista Pergolesi - Stabat Mater
  8. Henry Purcell - Dido and Aeneas (met 'When I am laid in earth')
  9. Richard Strauss - Vier letzte Lieder
  10. Edvard Grieg - Peer Gynt Suites

Met alle 300 muziekstukken uit de Hart & Ziel Lijst viert NPO Radio 4 de kracht van klassieke muziek in het alledaagse leven. De verhalen die luisteraars op radio4.nl achter lieten bij de muziekkeuzes krijgen een podium tijdens de Hart & Ziel-uitzendweek. Voor Lange Frans pakte de kracht van klassiek in ieder geval voordelig uit. Hij heeft in de auto al menig verkeersboete weten te voorkomen. Bekijk de video hier

Hart & Ziel op televisie

Wie geen genoeg kan krijgen van de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst kijkt tijdens de uitzendweek elke avond om 22.55 uur naar NPO 2. Tijl Beckand (AVROTROS) reist naar verschillende Europese steden om het verhaal achter bekende klassieke muziekstukken te ontdekken. 

NPO Radio 4 Hart & Ziel Festival

Vrijdag 14 oktober sluit NPO Radio 4 de uitzendweek feestelijk af met het Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg. De finale van de dag is het Hart & Ziel Concert om 20.15 uur in de Hertz-zaal, met het Nederlands Blazers Ensemble en diverse solisten. Om 19:25 uur zendt de NTR op NPO 2 het TV-programma Hart & Ziel uit, met impressies van het festival en reportages. Het afsluitende concert is van 20.15 tot 21.30 uur ook live te volgen op NPO Cultura.

Digitaal

Op het digitale themakanaal NPO Radio 4 Concerten genieten luisteraars non stop van de Hart & Ziel Lijst: vanaf zaterdag 15 oktober is de Hart & Ziel Lijst daar compleet te beluisteren. NPO Radio 4 Concerten is te ontvangen via DAB+, internetradio en via radio4.nl of de NPO Radio 4 app.De volledige lijst en bijbehorende verhalen van luisteraars staan op radio4.nl/hartenziel

Laatste persberichten
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
3FM viert Songfestival met EuropapaParty en EuropaParade
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)