LogoPers

NPO Radio 4 heeft zin in Matthäus

Vanaf aanstaande zaterdag staat NPO Radio 4 een week lang in het teken van de Matthäus Passion, het bekende werk van Johann Sebastian Bach dat traditiegetrouw in de week voor Pasen in het land wordt uitgevoerd. De zender voor klassieke muziek heeft gedurende de week als thema ‘Zin in Matthäus’. Zo zijn er tijdens deze week meerdere passie-concerten te horen, met natuurlijk ook een live-uitvoering van de Matthäus Passion, spreekt Margriet Vroomans elke dag met een zanger die de Christus-partij zingt, wordt er in Musica Religiosa over de thematiek van de Matthäus gesproken en laat Ab Nieuwdorp in De Klassieken de meest memorabele fragmenten uit deze bekende passie horen.
5 april 2017

Hieronder een overzicht van alle programma’s die aandacht besteden aan de Matthäus Passion op NPO Radio 4:

  • 10 t/m 14 april – De ochtend van 4 (KRO-NCRV): de dagelijkse rubriek Bellen met Jezus, aan de telefoon de zanger die op die dag de Christus-partij zingt in de Matthäus Passion. De zanger gaat dieper in op een favoriete passage uit de Matthäus.
  • 10 t/m 14 april – De Klassieken (AVROTROS): Het Matthäus Meldpunt. Koren tippen hun Matthäus-uitvoering via de app van NPO Radio 4. De leukste tip wordt vermeld in de uitzending.
  • 10 t/m 14 april – Muziekwijzer (Omroep MAX): Hoe overleef ik een uitvoering van de Matthäus Passion? Anti-houten billentips door jonge cabaretiers. Hoe denken zij de Matthäus Passion te overleven? Tips om het bezoeken van een uitvoering van de bekendste passie dragelijker te maken.
    De cabaretiers, onder wie Yentl en de Boer, zijn winnaars van het Amsterdams Kleinkunst Festival dat volgende week plaatsvindt.
  • 13 april – Max Avondconcert: rechtstreekse uitzending van de Matthäus Passion door het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Laurens Collegium Rotterdam o.l.v. Nathalie Stutzmann. Logegast: Matthäus vs Johannes met een gast-/side-kick Nederlandse theologe, televisiepresentatrice en columniste Jacobine Geel.

Matthäus Passion online
Ook op nporadio4.nl wordt er volop aandacht besteedt aan de Matthäus Passion, zo kan men vanaf 7 april de Matthäus Passion door Holland Baroque, Nederlands Kamerkoor o.l.v. Reinbert de Leeuw downloaden en zijn er verschillende uitvoeringen van de Matthäus online te beluisteren. 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)