LogoPers

NPO Radio 4 Klassiek Geeft zamelt 1024 instrumenten in

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft zojuist de eindstand van Klassiek Geeft op NPO Radio 4 bekend gemaakt. Luisteraars schonken 1024 muziekinstrumenten. De veiling en donaties hebben samen een bedrag van 74.925 euro opgebracht. De opbrengst van Klassiek Geeft komt geheel ten goede aan het Instrumentendepot Leerorkest.
10 juni 2016

De minister overhandigde een cheque met het eindbedrag en een beeldje met daarop het aantal ingezamelde instrumenten aan Marco de Souza, directeur van het Instrumentendepot Leerorkest. Bussemaker: “Muziek in de klas is ontzettend belangrijk. Van muziek worden mensen niet alleen individueel rijker, maar muziek verbindt ook een klas en de hele school. ”

Marwil Straat, zendermanager NPO Radio 4, is blij met de grote opbrengst: ‘Het is fantastisch om te zien hoe betrokken luisteraars, musici en orkesten zijn bij de actie. Zij hebben massaal hun oude instrumenten ingeleverd of een donatie gedaan, waardoor het Instrumentendepot Leerorkest heel veel kinderen de kans kan geven om op de basisschool een muziekinstrument te leren bespelen. Zo geven we de liefde voor muziek door aan een nieuwe generatie en dát is waarvoor we de actie voor de derde keer hebben opgezet.’

NPO Radio 4 zond vandaag live uit vanuit VondelCS.

NPO Radio 4 Klassiek Geeft

Met NPO Radio 4 Klassiek Geeft roept de klassieke radiozender luisteraars op muziekinstrumenten te doneren die niet meer in gebruik zijn. Luisteraars kunnen ook geld doneren voor de aanschaf en onderhoud van instrumenten en bieden op veilingitems van veelal bekende Nederlanders. NPO Radio 4 Klassiek Geeft werkt samen met het landelijke Instrumentendepot Leerorkest dat als doel heeft zoveel mogelijk kinderen in Nederland de kans te geven een muziekinstrument te leren bespelen.

NPO Radio 4 Klassiek Geeft is op woensdag 25 mei geopend door Koningin Máxima in basisschool de Kruisboelijn in Den Bosch.

Voor meer informatie over de actie: www.nporadio4.nl/klassiekgeeft

 

Bijgaande foto is rechtenvrij met naamsvermelding: Fotografie: NPO Radio 4/ Stefan Heijdendael.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)