LogoPers

NPO Radio 4 Klassiek Geeft zamelt 31.787 euro in

Radio 4-presentatrice Dieuwertje Blok heeft zojuist de eindstand van NPO Radio 4 Klassiek Geeft bekendgemaakt. De afgelopen twee weken is er met de inzamelingsactie 31.787 euro ingezameld. De opbrengst gaat naar het Instrumentendepot Leerorkest, dat muziekinstrumenten uitleent aan educatieprojecten en individuele kinderen in heel Nederland.
29 juni 2018

Klassiek Geeft is een inzamelingsactie van NPO Radio 4 voor meer en beter muziekonderwijs op basisscholen. De publieke radiozender geeft met dit initiatief sinds 2011 zijn liefde voor muziek door aan de volgende generatie. Dit jaar zamelde NPO Radio 4 met luisteraars en muziekliefhebbers van 18 tot 29 juni geld in, met de wens om een reparatiebus aan te schaffen. De bus is bestemd voor restauratie en onderhoud van uitgeleende instrumenten uit het instrumentendepot van Stichting Leerorkest.

Het eindbedrag is bekendgemaakt tijdens een speciale voorstelling: De Nachtegaal van de Bijlmer. In deze voorstelling lieten 300 leerlingen van scholen uit Amsterdam Zuidoost, samen met bekende artiesten en topmusici, het verhaal van 50 jaar Bijlmer horen. De muziekinstrumenten waarop de leerlingen in Zuidoost speelden, werden verzorgd door het Instrumentendepot Leerorkest.

Niels Wensing, tijdelijk zendermanager van NPO Radio 4, is blij met de opbrengst: ‘’Muziekonderwijs is ontzettend belangrijk in de vorming van kinderen. Het Instrumentendepot Leerorkest zet hiermee een nieuwe stap in het ontsluiten van goed muziekonderwijs voor zoveel mogelijk Nederlandse kinderen. De makers van NPO Radio 4 hebben met veel plezier dit waardevolle en belangrijke doel ondersteund.’’

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)