LogoPers

NPO Radio 4 presenteert de Soundtrack van de zomer

NPO Radio 4 presenteert vrijdag 24 augustus tussen 14.00 en 16.00 uur de Soundtrack van de zomer, een selectie van de mooiste klassieke zomermuziek. De uitzending vormt de afsluiting van Klassiek viert de zomer, een gezamenlijk project van NPO Radio 4 en NPO 2.
22 augustus 2018

In de Soundtrack van de zomer zijn bekende klassiekers terug te vinden, zoals De Zomer uit de Vier jaargetijden van Vivaldi, maar ook Latijns-Amerikaanse muziek en swingende zigeunermuziek. Het pianoduo Scholtes-Janssens en violist Noa Eyl met zijn zigeunerensemble verzorgen live optredens tijdens de uitzending. Het programma wordt afgesloten met de ultieme zomermuziek: Summertime van George Gershwin.

De Soundtrack van de zomer is samengesteld door musici, presentatoren en luisteraars van NPO Radio 4. De afgelopen weken konden zij aangeven welk klassiek muziekstuk voor hen onlosmakelijk bij de zomer hoort. 

NPO 2 volgde tijdens de zomermaanden in Klassiek viert de zomer tien musici, die aan de hand van hun persoonlijke verhalen op zoek gingen naar de oorsprong van hun favoriete muziek. Die uitzendingen zijn te nog zien via https://www.nporadio4.nl/klassiekviertdezomer

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)