LogoPers

NPO Radio 4 viert 150e verjaardag Erik Satie

Van maandag 16 tot en met zondag 22 mei staat NPO Radio 4 in het teken van Erik Satie. De componist is dinsdag 17 mei precies 150 jaar geleden geboren. De hele week is er veel aandacht voor de muziek van Satie.
17 mei 2016

In De Ochtend van 4 (KRO-NCRV) luister je naar verschillende cabaret liederen, in De Klassieken (AVROTROS) geniet je van Satie’s bekendste stukken: Gymnopédies, Gnossiennes en Ogives en in Licht op 4 (AVROTROS) is er aandacht voor Satie’s muziek vol hilarische motiefjes met een aanstekelijk ritmes.

Dinsdag 17 mei brengt NPO Radio 4 een ode aan Satie met een speciale live-uitzending vanuit het Muzieklokaal in Utrecht. Tussen 16.00 en 19.00 zijn onder andere Jeroen van Veen, Toeac en Eva van Grinsven te gast om Erik Satie te eren met livemuziek.

Je suis Satie
Op Satie’s verjaardag organiseert NPO Radio 4 een ludieke actie bij de stations piano op Utrecht CS. Voorbijgangers verkleden zich met een bolhoed en een knijpbrilletje, nemen plaats achter de piano en wanen zich al spelend voor even Satie.

Erik Satie
Altijd in pak, met bolhoed, puntbaardje, knijpbrilletje en die onafscheidelijke paraplu: dat is Erik Satie. Maar hij was ook een visionair die, na een misschien minder gelukkig gekozen carrière als middelmatige pianist, al snel het pad van componist bewandelde. Een conceptuele kunstenaar die met zijn avantgardistische ideeën een voorloper was van de minimal music en van de 'nieuwe spirituelen' als Arvo Pärt en Henryck Górecki. Daarnaast schreef hij ook cabareteske liederen en balletmuziek.

Kijk voor meer informatie op nporadio4.nl.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)