LogoPers

NPO Radio 4-voeter: kalm klassiek voor jou en je huisdier

Op oudejaarsavond maakt de reguliere programmering op NPO Radio 4 plaats voor een speciaal kalmerend programma: NPO Radio 4-voeter, kalm klassiek voor jou en je huisdier. Als de vuurpijlen en sierpotten afgestoken worden, kunnen huisdieren en hun baasjes angstig en overprikkeld raken. Daarom brengt de NTR samen met NPO Radio 4 een avondvullend programma met kalme klassieke muziek.
22 december 2022

Klassieke muziek werkt kalmerend en vermindert stress. Daarom bieden NTR en NPO Radio 4 rond de jaarwisseling een avond met kalme klassieke muziek aan. Ideaal om het jaar mee af te sluiten én te beginnen, bij uitstek geschikt voor NPO Radio 4-voeters en hun baasjes die angstig zijn door de onverwachte knallen en flitsen op oudejaarsavond. De presentatie is in handen van Hein van Eekert.

"Ik heb geen huisdieren, maar wat ik met ze gemeen heb, is een enorme angst voor vuurwerk. Ik vind het mooi om te zien, maar ik ben niet zo blij dat het op elke straathoek en in elke straat kan worden afgestoken”, zegt NPO Radio 4-presentator Hein van Eekert. “Voor de binnenblijvers heb ik op oudjaarsavond daarom een programma samengesteld met rustige, warme en gezellige muziek: soms voor op de achtergrond, soms om zachtjes mee te neuriën. Geen muzikaal behang, maar wel muziek zonder vuurwerk, met de warmte en knusheid van de open haard."

NPO Radio 4-voeter is te horen van 19.00 tot 01.00 uur op NPO Radio 4 en nporadio4.nl. Hierdoor is het programma De Nacht (AVROTROS) een uur korter en komt Vrije Geluiden (VPRO) te vervallen.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)