LogoPers

NPO Radio 5 eert Frank Sinatra

Op zaterdag 12 december staat NPO Radio 5 de hele dag in het teken van Frank Sinatra. De 100ste geboortedag van ‘The Voice’ wordt groots gevierd met een bijzondere radiodocumentaire en de registratie van een speciaal Frank Sinatra-concert. Zijn legendarische stem is in alle NPO Radio 5-programma’s te horen die dag.
10 december 2015

Frank Sinatra had niemand minder dan Marilyn Monroe op kamers, die hij voorstelde aan president John F. Kennedy, deelde het bed met meer dan duizend vrouwen en gaf beruchte feesten waar soms zowel de president als maffiakopstukken het glas hieven. Tót de minister van justitie Robert Kennedy hem verbood om nog langer bevriend te zijn met die Italiaanse maffiavriend. Hij overleed uiteindelijk aan een andere vriend: Jack Daniels. Op zijn grafsteen staat ‘het beste moet nog komen.’ Maar hij is vooral bekend als de man die het op zijn eigen manier deed: My way!

Op 12 december van 16.00 tot 17.00 uur zendt NPO Radio 5 de bijzondere radiodocumentaire I did it my way uit. Presentatrice Jeanne Kooijmans neemt de luisteraars mee in het door Peter van Bruggen geregisseerde fascinerende levensverhaal van Frank Sinatra.

Van 17.00 tot 18.00 uur kunnen luisteraars genieten van een registratie van het feestelijke theaterconcert Sinatra 100: A Man And His Music. Het Metropole Orkest, onder leiding van Jörg Achim Keller, speelt samen met onder andere Jon van Eerd, Matt Dusk, Tania Kross en Ruben Hein vele klassiekers van hét icoon van de twintigste eeuw.

Ook op televisie is er aandacht voor Frank Sinatra. In het Uur van de Wolf is zaterdag 12 december om 23.30 uur op NPO 2 een herhaling van de documentaire Sinatra: All or Nothing at All (NTR) te zien.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)