LogoPers

NPO Radio 5 in het teken van Veteranendag

Aanstaande zaterdag staat NPO Radio 5 tussen 10.00 en 18.00 uur in het teken van Veteranendag op het Malieveld in Den Haag. Deze uitzending wordt gepresenteerd door Petra de Joode, Bert Kranenbarg, Tom Herlaar en Henkjan Smits. Daarnaast is er een live verslag van Koen Bugter van dit jaarlijks terugkerende evenement.
21 juni 2017

Op zaterdag 24 juni worden tijdens de Veteranendag op het Malieveld in Den Haag, de Nederlandse veteranen uit alle missies tussen de Tweede Wereldoorlog en nu geëerd. Gedurende de speciale uitzending van NPO Radio 5 schuiven er diverse gasten aan bij de dj’s. Zo vertelt veteraan Erik Krikke over zijn missie in Afghanistan. Naar aanleiding van de ziekte PTSS die hij daaraan overhield schreef hij een boek en maakte er een theatervoorstelling over. Uit die voorstelling zingt Krikke live enkele liedjes. Daarnaast is er een optreden van Gemma van Eck. Zij maakte deel uit van de populaire meidengroep Babe, en trad in het verleden op voor Nederlandse soldaten in Libanon.

Ook zijn er portretjes te horen van veteranen van verschillende missies waaraan Nederland in het verleden meedeed. De hele dag is er muziek te horen uit de Veteranen Top 50.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)