LogoPers

NPO Radio 6 staat stil bij 40-jarige onafhankelijkheid Suriname

Op 25 November viert Suriname veertig jaar onafhankelijkheid. NPO Radio 6 staat de hele dag in het teken van dit veertigjarige jubileum met veel Surinaamse muziek, optredens en interviews met Surinaamse artiesten.
25 november 2015

In de ochtendshow Eerst Jaap! (KRO-NCRV) tussen 09.00 en 10.00 uur en in de middag tussen 13.00 en 15.00 uur bij Powered By Astrid (BNNVARA) en Zet ‘m Op Rudy (AVROTROS) komen bekende Surinaamse artiesten optreden. Onder anderen Denise Jannah, Sarah-Jane en Ivan Peroti komen langs in de studio en zingen de grote Surinaamse hits van vroeger en nu. Klassiekers van Max Woiski, Aptijt, Lieve Hugo, Max Nijman en Master Blaster komen voorbij. Ook zullen zij hun verhalen vertellen over onafhankelijkheid en hun muzikale achtergrond.

Gedurende de hele dag wordt veel Surinaamse muziek gedraaid. Station voice Sylvana Simons heeft speciaal voor deze dag haar teksten in het Surinaams ingesproken. En ’s avonds schuiven Oscar Harris en Ronald Snijders aan in Winfrieds Woonkamer (NTR) om de bijzondere dag af te sluiten.

Kijk voor meer informatie op www.radio6.nl/suriname.

NPO Radio 6 wordt NPO Soul & Jazz

Zoals het er nu naar uit ziet gaat in 2016 NPO Radio 6 verder als NPO Soul & Jazz. Zonder dagprogramma’s, maar met dezelfde soul en jazzmuziek gedurende de dag en elke avond een live-programma. Talenten in de soul- en jazzscene blijven een podium houden bij de publieke omroep. NPO Soul & Jazz is op dezelfde frequenties als het huidige Radio 6 te beluisteren: via DAB+, via de kabel en via online en de app.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)