LogoPers

NPO reageert op OCW-brief Mediabegroting

Vanmiddag heeft minister Slob een brief aan de Tweede Kamer gestuurd over de Mediabegroting 2018. NPO-voorzitter Shula Rijxman reageert hierop:
17 november 2017

‘We herkennen het beeld dat minister Slob schetst van de dominantie van grote internationale platforms, met name ook als het gaat om het binnenhalen van advertentiegelden. Het grootste deel daarvan verdwijnt in de zakken van grote platforms als Google en Facebook. Teruglopende inkomsten maken dat het steeds moeilijker wordt voor de publieke omroep om zijn taak nog te kunnen vervullen voor het Nederlandse publiek. En de mogelijkheden om als niet-commerciële publieke omroep extra inkomsten te realiseren zijn beperkt. Terwijl de publieke omroep juist nu -meer dan ooit- de taak en verantwoordelijkheid heeft om de samenleving op een van politiek en commercie onafhankelijke wijze te informeren en te verbinden. Dat is ook de reden waarom we de afgelopen jaren zo fel gekant zijn geweest tegen alle bezuinigingen en hebben aangegeven dat er juist geld BIJ moest.' De NPO spreekt het vertrouwen uit dat het kabinet en de tweede kamer de urgentie herkent en zal erkennen.

‘Ook spreken we graag met minister Slob hoe we als publieke omroep de invloed van nepnieuws tegen kunnen gaan in onze samenleving. Juist omdat de publieke omroep een zware verantwoordelijkheid heeft en voelt als het gaat om een op feiten gebaseerde journalistiek en hoogstaande kwalitatieve programmering.’

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)