LogoPers

NPO schakelt DAB kanalen over naar DAB+

Op maandag 14 oktober schakelt de NPO de radiozenders die nu te ontvangen zijn via DAB over naar DAB+. Vanaf dat moment zijn de radiostations van de publieke omroep te ontvangen via Digital Radio+ in de Randstad, Brabant en Gelderland.
10 oktober 2013

Vanaf medio januari zijn alle landelijke publieke radiostations in heel Nederland te ontvangen. De commerciële radiostations en de publieke radiostations met een landelijke etherfrequentie werken samen aan Digital Radio+;  de digitale optie van etherradio via DAB+. Het biedt gratis beschikbare radio van hoge kwaliteit, vanaf januari overal te ontvangen in Nederland met veel meer keuze aan zenders.
Het luisteren naar Digital Radio+ verlangt een speciale ontvanger. De verwachting is dat luisteraars in de toekomst bij aanschaf van een radio kiezen voor een DAB+ ontvanger. De radiostations blijven de komende jaren ook te beluisteren via de FM.

“De digitale radiotechnologie heeft zich sinds de introductie van DAB in 1999 ontwikkeld. Digital Radio+ geeft betere en efficiëntere digitale broadcasting. Ik vind het belangrijk dat we vooruit kijken en de mogelijkheden van DAB+ omarmen, al besef ik dat we een aantal luisteraars met een DAB ontvanger hiermee duperen”, zegt Jan Westerhof, directeur NPO Audio. “Door het samenwerkingsverband met de commerciële radiostations bieden we de luisteraar veel meer keuze en uitgebreide mogelijkheden voor de toekomst”.

Publieke radiostations die via Digital Radio+ te ontvangen zijn:

Zenders van de Nederlandse Publieke Omroep: Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5, Radio 6 Soul & Jazz, FunX, 24Nieuws en Top 2000.

Indien een DAB+ radio de wijzigingen niet automatisch herkent,  dan is het verstandig om deze DAB+ radio opnieuw een scan/auto-tune te laten uitvoeren.

www.digitalradio.nl
 


Voor meer informatie:

Noëlle Beyne t: 035-677 4167 of 06 - 51809133 ; e: noelle.beyne@omroep.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)