LogoPers

NPO stapt naar de rechter vanwege boete Radio 2

Commissariaat voor de Media legt positief advies eigen Adviescommissie naast zich neer
22 september 2009

De NPO stapt naar de rechter tegen de opgelegde boete van vijftigduizend euro in de kwestie van het Radio 2-project rond Trijntje Oosterhuis in 2006. Het Commissariaat voor de Media acht het bezwaar van de NPO ongegrond en legt daarmee de aanbevelingen van zijn eigen adviescommissie, die de NPO in het gelijk stelt, naast zich neer. Het Commissariaat voor de Media legde de NPO in 2008 een boete op, omdat Radio 2 dienstbaar zou zijn geweest aan het maken van onevenredige winst door derden. De Adviescommissie van het Commissariaat meent echter dat de redenen voor de boete onvoldoende zijn gemotiveerd en dat de boete ten onrechte is opgelegd.

De NPO is verrast dat het Commissariaat voor de Media het advies van zijn adviesorgaan in de beslissing op het bezwaar negeert. De NPO zal mede daarom in beroep gaan bij de Rechtbank. De NPO voelt zich gesterkt nu de Adviescommissie aangeeft dat Radio 2 de zender niet misbruikte voor de promotie van de cd van Trijntje Oosterhuis. De NPO blijft ervan overtuigd dat Radio 2 binnen de grenzen van de wet heeft gehandeld en dat het Commissariaat voor de Media faalt bij de onderbouwing van zijn oordeel.

In 2006 vonden in de studio van het MCO (Muziekcentrum van de Omroep) de opnamen plaats van het album “The Look of Love” van Trijntje Oosterhuis en het Metropole Orkest, in samenwerking met Radio 2. De CD bevatte nummers van Burt Bacharach. Radio 2 besteedde aandacht aan dit bijzondere Nederlandse muzikale product. Het commissariaat heeft een boete opgelegd omdat deze oordeelde dat de NPO zich met deze samenwerking dienstbaar zou hebben gesteld aan winst door derden. De Adviescommissie van het Commissariaat heeft nu de NPO in het gelijk gesteld in zijn bezwaar tegen deze boete.


Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)