LogoPers

NPO Start lanceert veilige kijkomgeving vol Nederlandse kinderprogramma's

28 augustus 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voortaan zonder zorgen je tablet aan de kinderen geven zodat ze even wat filmpjes kunnen kijken. NPO Start maakt dat vanaf nu mogelijk met een nieuwe veilige omgeving voor kinderen van alle leeftijden. Zo hoeven ouders niet langer bang te zijn dat kinderen iets zien wat niet voor hun ogen bedoeld is. 

'Veel kinderen zijn al gewend aan het on demand kijken en dat maken we nu via NPO Start nog makkelijker én leuker voor ze’, zegt Mezen Dannawi, manager NPO Start. Dankzij de veilige omgeving op het on demandplatform van de publieke omroep kunnen kinderen met een eigen kinderprofiel beter en sneller vinden wat ze willen kijken. 

De profielen kunnen worden aangemaakt op basis van verschillende leeftijden. Er is aanbod voor kinderen tot 6 jaar, tot 9 jaar, tot 12 jaar en tot 16 jaar. Dannawi: “Families kunnen zo makkelijk verschillende profielen maken, waarbij ieder gezinslid toegang heeft tot zijn eigen favoriete programma’s van de publieke omroep.” 

Voor het aanmaken van profielen moet wel worden ingelogd op NPO Start. Dat kan online, of via de app op een smartphone of tablet. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Daarna is het grote aanbod aan Nederlandse kinderprogramma's van Zapp en Zappelin tot zeven dagen na uitzending gratis via de profielen te bekijken, kleurrijk vormgegeven en handig ingedeeld. Talloze programma’s en series zijn overigens ook veel langer dan een week terug te zien.

De nieuwe kinderomgeving op NPO Start is nu beschikbaar op moderne browsers, smartphones en tablets, maar zal ook zo snel mogelijk beschikbaar zijn via de NPO Start-apps voor smart tv's, Apple TV en Android TV.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)