LogoPers

‘NPO Start Plus is nu onmisbaar onderdeel van NPO’

Mezen Dannawi, manager NPO Start, over de start van het nieuwe tv-seizoen en een aantal nieuwe ontwikkelingen bij het on demand-kanaal van de Nederlandse Publieke Omroep.

Al bijna 70 jaar bedient de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) dagelijks miljoenen Nederlandse tv-kijkers. Dat doen we inmiddels niet meer alleen op onze bekende NPO-zenders, maar ook on demand via NPO Start. En dat dit kanaal in een behoefte voorziet, is wel duidelijk: Er kijken maandelijks meer dan 3 miljoen Nederlanders via NPO Start naar onze publieke programma’s; wanneer het ze uitkomt, waar dan ook in Nederland.

Daarbij heeft nu al ruim een kwart miljoen Nederlanders een abonnement op onze extra service NPO Start Plus, waar bijvoorbeeld meerdere afleveringen van een serie van de publieke omroep bekeken kunnen worden. Daarmee is NPO Start Plus, de naam zegt het al, uitgegroeid tot een mooie aanvulling op ons belangrijkste on demand-kanaal, NPO Start. Precies zoals ingeschat in 2015 in onze meerjarenplan, en medio 2017 aangekondigd bij de lancering van beide kanalen. Ik ben trots op het NPO-team en dankbaar voor de goede samenwerking hierin met omroepen, producenten en makers. NPO Start Plus voorziet in een behoefte bij onze kijkers, zoals de minister destijds inzag bij zijn goedkeuring. NPO Start Plus is hiermee duidelijk een onmisbaar onderdeel geworden van NPO.

Kijkers van alle leeftijden kunnen het hele jaar door rekenen op mooie, nuttige, (ont)spannende televisie van de publieke omroep. Een gemiste uitzending inhalen, een voetbalwedstrijd live via een mobieltje in de trein meebeleven, meerdere afleveringen van een serie kijken; het gebeurt allemaal op NPO Start. Nieuw is dat we op zeer korte termijn een aparte kijkomgeving voor kinderen zullen lanceren in NPO Start. Een omgeving waar kinderen gratis en veilig kunnen kijken naar Nederlandse kinderprogramma’s van Zapp en Zappelin. Een mooie ontwikkeling.

We werken momenteel ook heel hard om NPO Start persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken. Door de interface opnieuw te ontwerpen, gebaseerd op de nieuwste inzichten en technieken. Maar ook door de zoekmachine te verbeteren om programma's uit dat immense archief van de publieke omroep beter vindbaar te maken. We gaan, voor kijkers die dat willen, het aanbod verder personaliseren en nog beter afstemmen op de persoonlijke voorkeuren. We hopen daar in het najaar de eerste resultaten van te kunnen laten zien. We willen vervolgens in het voorjaar NPO Start Plus omdopen tot NPO Plus, om voor onze kijkers nog beter het onderscheid met NPO Start aan te geven.

Terug naar de programmering, want dat blijven natuurlijk het belangrijkste onderdeel. Komend najaar verschijnen er weer geweldige series van eigen bodem op NPO Start. Bijvoorbeeld het laatste seizoen van BNNVARA’s politieserie Smeris of NTR’s docuserie Bezeten Wereld, over het Nederland in de jaren 20 en 30 en VPRO’s reisserie Brieven aan Andalusië, met Stef Biemans. Maar ook het langverwachte tweede seizoen van ‘Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen’ van Omroep Max en KRO-NCRV's dramaserie over Stanley H. Die gaat op 5 oktober in première op het Nederlands Film Festival en is dan gelijk ook te zien op NPO Start.

Genoeg om (naar uit) te kijken. Ik wens u dan ook namens het hele NPO Start-team een heel mooi nieuw tv-seizoen toe met alles wat u waar en wanneer dan ook gaat kijken.

Mezen Dannawi.
Manager NPO Start

 

Mezen Dannawi is sinds oktober 2017 manager van de on-demand kanalen NPO Start en NPO Start Plus. Dannawi is op 25 augustus 1974 geboren op Curaçao. In februari 1990 begon zijn radiocarrière op het eiland bij radiostation PJO-9 Laser 101 . In het jaar 1996 begon hij ook met een televisiecarrière bij Tele-Curaçao. Mezen verhuisde naar Nederland voor een studie geneeskunde en behaalde zijn medische graad aan de Universiteit van Utrecht. Datzelfde jaar begon hij bij Colorful Radio. In 2002 maakte hij de overstap naar Stadsradio Rotterdam/Den Haag en in 2003 naar jongerenzender FunX. Daar groeide hij door tot programmaleider en later programmadirecteur. In 2009 startte hij bij NPO. Hij adviseerde de Raad van Bestuur op het gebied van marktontwikkelingen en nieuwe media, waarna hij in 2017 werd benoemd tot manager NPO Start en NPO Start Plus.

Tjahny Bercx nieuwe directeur HR en Cultuur bij NPO
NPO BLEND All-time Hiphop and R&B Top 1000 van start
Barend van Deelen en Wijnand Speelman presenteren ochtend- en middagshow op NPO 3FM
Tim Moen nieuwe zendermanager NPO Klassiek
3FM Serious Request komt in actie voor Metakids
Jonna Fraser en CHO grote winnaars FunX Music Awards
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)