LogoPers

NPO teleurgesteld over Europese toetsing nieuwe mediadiensten

De NPO reageert teleurgesteld op het plan van Europees Commissaris Neelie Kroes om nieuwe mediadiensten van publieke omroepen vooraf te laten toetsen: “Een toetsing vooraf zorgt voor ongewenste bureaucratie en vertraging. Er bestaat een duidelijk risico dat hiermee de functie van de publieke omroep wordt bedreigd.”
6 juli 2009

Kroes wil dat grote nieuwe media-activiteiten, zoals het NOS Journaal op de mobiele telefoon, vooraf getoetst worden op marktverstoring. Hoe dat gebeurt, is de verantwoordelijkheid van de lidstaten. Minister Plasterk gaat ervan uit dat de goedkeuringsprocedure voor nieuwe media activiteiten zoals die in de nieuwe Mediawet is opgenomen, past binnen de kaders die de nieuwe Omroepmededeling stelt.

Ook de voorzitter van de European Broadcasting Union (EBU) Jean-Paul Philippot ziet de beperkende regelgeving niet zitten: “Publieke omroepen zijn een hoeksteen voor de democratie in Europa, daarvoor moeten ze zich kunnen ontwikkelen op technologisch gebied.”

Innovatie is één van de speerpunten van de Nederlandse publieke omroep: programma's aanbieden daar waar het publiek dat wil en op het moment dat het publiek dat wil.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)